Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Căpitanul Farului, criticat de Cornel Dinu: ”Gică Popescu spunea că el e cel mai bun apărător din fotbalul nostru. Nu pot crede aşa ceva” | EXCLUSIV

Căpitanul Farului, criticat de Cornel Dinu: ”Gică Popescu spunea că el e cel mai bun apărător din fotbalul nostru. Nu pot crede aşa ceva” | EXCLUSIV

Farul Constanța

Comentarii

În urma umilinţei încasată de Farul de la FCSB, Cornel Dinu a criticat defensiva constănţeană şi pe liderul acesteia.

Odată cu plecarea lui Virgil Ghiţă la Cracovia, Gică Hagi a rămas cu doar doi apărători centrali în lot, Mladen şi Larie, şi versatilul Artean, care preferă totuşi să joace închizător.

”Regele” a considerat că oferta primită din Polonia era prea bună pentru a fi refuzată, astfel că a a ales să rămână descoperit în apărare, mai degrabă decât să amâne mutarea.

Nu doar că Farul are mai puţine opţiuni, dar acestea sunt şi de o valoare mult mai scăzută decât Ghiţă, iar acest lucru s-a văzut împotriva FCSB-ului.

Mladen, Larie, iar apoi Artean au fost umiliţi de starurile lui Toni Petrea, la nici două săptămâni după ce Gică Popescu îl numea pe căpitanul Farului cel mai în formă apărător din fotbalul nostru.

Cornel Dinu nu a fost de acord cu spusele oficialului formaţiei constănţene şi i-a criticat dur atât pe Larie, cât şi pe coechipierii săi din defensivă.

Căpitanul Farului, criticat de Cornel Dinu

Dacă stăm să ne gândim, patru goluri sunt cam multe, din nu mai mult de şase-şapte situaţii.

Din punct de vedere al mobilităţii, forţei de pătrundere şi spiritului de a trece de adversar în viteză, prin dribling, FCSB mi se pare cea mai dotată echipă.

De foarte multă vreme apreciez că jocul defensiv al Farului este vulnerabil. În minutul 25, era deja 0-1, apoi 0-2 din minutul 34.

Marea problemă care cred că există la Farul este maniera jucătorilor defensivi de a se apăra atât în grup, cât şi individual.

Acum câteva zile a existat o declaraţie surprinzătoare pentru mine, a lui Gică Popescu, anume că Larie este cel mai bun apărător din fotbalul nostru la ora actuală, că ar trebui convocat la echipa naţională.

Eu nu pot crede aşa ceva. Larie este unul dintre jucătorii care de multe ori scapă marcajul, nu se orientează pe teren, are o mobilitate redusă şi e uşor de depăşit.

Farul a avut probleme defensive dintotdeauna. Gică Hagi a compensat prin posesie şi jocul de atac.

Atunci când au câştigat campionatul şi jucau în cupele europene, ieşeau în evidenţă prin posesia superioară, mobilitatea jucătorilor şi forţa de atac”, a declarat Cornel Dinu, pentru Orange Sport.

Afla mai multe despre: ionuţ larie 

viewscnt
Articole similare