Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

”Ce a reprezentat FCSB în cupele europene?”. Anghel Iordănescu, susţinere necondiţionată pentru echipa naţională: ”Şi eu am avut probleme, am fost contestat” | EXCLUSIV

”Ce a reprezentat FCSB în cupele europene?”. Anghel Iordănescu, susţinere necondiţionată pentru echipa naţională: ”Şi eu am avut probleme, am fost contestat” | EXCLUSIV

Fotbal intern

Comentarii

Fostul mare selecţioner al României, Anghel Iordănescu, a vorbit despre perioada pe care o traversează în prezent ”tricolorii”, conduşi chiar de fiul său, Edi Iordănescu, şi consideră că performanţele slabe ale echipelor de club din România în cupele europene se reflectă şi în evoluţiile echipei naţionale.

România a început cum nu se poate mai bine preliminariile pentru Campionatul European din 2024, cu două victorii obţinute în primele două meciuri.

Deşi jocul nu a strălucit şi a primit mai multe critici, vocile din fotbalul românesc au căzut de comun acord: punctele sunt cele mai importante.

Anghel Iordănescu, susţinere necondiţionată pentru echipa naţională şi selecţioner: ”Şi eu am fost contestat” | EXCLUSIV

Fostul mare selecţioner, Anghel Iordănescu, care a condus ”Generaţia de Aur” a naţionalei României, a punctat câteva aspecte despre ”tricolorii” din prezent, la cârma cărora se află chiar fiul său, Edi Iordănescu.

Unul dintre aspectele importante subliniate de ”Tata Puiu” este faptul că evoluţiile sub aşteptări din ultimii ani ale echipei naţionale sunt o oglindă şi a performanţelor slabe recente ale echipelor de club din România în cupele europene.

Acesta consideră că nici FCSB, nici CFR nu au reuşit rezultate notabile, calificări importante, până în fazele superioare în competiţiile europene.

”Şi eu am trecut în 93 prin momente delicate, şi eu am avut probleme, am fost contestat. Îmi amintesc că au fost câteva schimbări pe care le-am făcut.

În SUA, i-am avut pe Panduru, Gâlcă, Vio Moldovan, şapte-opt jucători tineri pe care îi pregăteam pentru ceea ce urma să vină. 

Este adevarat (n.r. că naţionala a creat pretenţii după 94). Ceea ce a urmat, aici e marea noastră greşeală, a celor care suntem în fenomen, am rămas cu aceleaşi pretenţii. Lucrurile şi vremurile au schimbat fotbalul. 

Ce înseamnă competiţia noastră internă? Avem doar doi jucători care au jucat în cupele europene. Ce a reprezentat prezenţa FCSB-ului în cupele europene? De aici ar trebui să privim realitatea fotbalului românesc”, a declarat Iordănescu Sr., pentru Orange Sport. 

Totodată, Anghel Iordănescu a tras o concluzie şi cu privire la reacţia fanilor echipei naţionale la meciul câştigat cu Belarus.

”Nu suntem oare prea pretenţioşi? Am fost extrem de surprins de reacţia Arenei Naţionale la meciul cu Belarus, de susţinerea fanilor”, a adăugat fostul mare selecţioner al României.

Astăzi, 4 mai, Anghel ”Tata Puiu” Iordănescu împlineşte 73 de ani!

Clasament Grupa I preliminară Euro 2024:

  • 1. Elveţia, 8-0, 6 puncte
  • 2. România, 4-1, 6 pct
  • 3. Kosovo, 2-2, 2 pct
  • 4. Andorra, 1-3, 1 pct
  • 5. Israel, 1-4, 1 pct
  • 6. Belarus, 1-7, 0 pct

Afla mai multe despre: anghel iordanescuechipa nationalafcsb 

viewscnt
Articole similare