Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ce comunicat a dat FRF după ce Geolgău a fost acuzat că ia şpagă pentru selecţiile de la naţionalele de juniori

Ce comunicat a dat FRF după ce Geolgău a fost acuzat că ia şpagă pentru selecţiile de la naţionalele de juniori

FRF

Comentarii

FRF a emis un comunicat oficial după ce au apărut mai multe acuzaţii despre cum se fac selecţiile la naţionalele de juniori.

Echipele naţioanle de juniori, dar şi de tineret, au fost în ultima vreme zguduite de mai multe acuzaţii.

Cel mai vocal a fost Cătălin Cîrjan, care n-a vrut să se prezinte la România U20, după ce, iniţial, fusese convocat la naţionala U21.

Totul a culminat cu declaraţia lui Marius Iurea - tatăl lui Lukas Iurea - care l-a acuzat pe Gheorghiţă Geolgău că i-ar fi cerut mită.

FRF spune că Departamentul de Integritate va demara o anchetă

Naţionalele ”mici” ale României au atras multă atenţie în această perioadă, dar nu prin rezultate excepţionale.

Mai mulţi tineri jucători sau apropiaţi ai acestora au acuzat că selecţiile s-ar face pe influenţă, pe mită şi pe interese.

De altfel, Andrei Coubiş a ales deja să joace pentru Italia U20, în timp ce Cătălin Cîrjan a intrat în conflict cu FRF după ce a refuzat să se prezinte la România U20.

Însă, la juniori, situaţia ar fi mult mai dezastruoasă şi sunt inclusiv acuzaţii de dare de mită.

În faţa acestor cazuri, FRF a ieşit abia acum cu un comunicat oficial, în care susţine că toate aceste acuzaţii vor face obiectul unei anchete:

”FRF a luat act de informaţiile publicate în presă cu privire la selecţia de la loturile naţionale de juniori.

Deoarece Federaţia Română de Fotbal consideră că selecţiile pentru loturile naţionale trebuie să se desfăşoare în condiţii de corectitudine absolută, toate informaţiile au fost transmise deja Departamentului de Integritate şi Antifraudă al FRF.

Dezvoltarea tinerilor fotbalişti reprezintă o prioritate pentru FRF, lucru evidenţiat de faptul că în centrul Strategiei Tehnice a Federaţiei, lansată în 2021, se află conceptul de player first (dezvoltare corectă a acestora).

De asemenea, atenţia acordată sectorului juvenil este demonstrată de eforturile de necontestat pe care FRF le-a depus în ultimii nouă ani ca să creeze un cadru competitiv pentru dezvoltarea juniorilor. În viziunea FRF, antrenorii şi ceilalţi membrii ai staff-ului de la loturile naţionale au datoria de a fi un model pentru tinerii fotbalişti.

Federaţia Română de Fotbal are propriile proiecte de prevenire a comportamentului abuziv asupra copiilor, dar participă şi ca partener în cadrul acţiunilor ”Keeping Children Safe in Sports”, implementate de Fundaţia Terre des hommes România. Obiectivul principal este promovarea politicilor de siguranţă şi protecţie a copiilor în mediul sportiv din România prin prevenirea oricărei forme prin care copilul poate fi afectat negativ – emoţional, verbal, fizic etc. – în cadrul spaţiilor în care face sport de performanţă sau recreaţional.

Federaţia Română de Fotbal are o politică de toleranţă zero în privinţa protejării integrităţii sportului. Oricine deţine informaţii despre încălcarea principiului de integritate în cadrul FRF poate contacta Departamentul de Integritate şi Antifraudă la adresa de email: virgil.pascu@frf.ro”, se arată în comunicatul FRF.

Acuzaţii de şpagă la naţionalele de juniori

Marcel Răducanu a acuzat, la Orange Sport, că selecţionerul de la U15 a considerat că Leone Hîrtopeanu nu are valoare de naţională, deşi acesta ar fi foarte talentat: ”Aceşti copii joacă pe valoarea lor adevărată, nu pentru că trebuie să dea părinţii bani în stânga şi-n dreapta”, a spus Răducanu pentru Orange Sport.

De asemenea, Joe Panait - fost mare jucător al Stelei, care este stabilit în Germania - a acuzat că i s-ar fi cerut mită pentru ca fiul său să fie chemat la naţională.

Joi, ProSport.ro a publicat declaraţia lui Marius Iurea, tatăl lui Lukas Iurea, care l-a acuzat pe Gheorghiţă Geolgău - şeful departamentului de scouting al FRF - că i-ar fi cerut şpagă.

Afla mai multe despre: frf 

viewscnt
Articole similare