Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

CFR Cluj, cea mai mare datorie din istoria Ligii 1. UEFA s-a alarmat după ce a văzut cifrele din ultimul an

CFR Cluj, cea mai mare datorie din istoria Ligii 1. UEFA s-a alarmat după ce a văzut cifrele din ultimul an

CFR Cluj

Comentarii

CFR Cluj are cea mai mare datorie pe care a avut-o vreodată un club din România.

În ultimii 6 ani, CFR Cluj a dominat fără drept de apel fotbalul din România. Însă aceasta a venit cu cheltuieli greu de imaginat pentru nivelul de la noi.

Astfel, în ciuda performanţelor, CFR Cluj a ajuns la o datorie cum n-a mai fost până acum în Liga 1. Vineri, UEFA a anunţat sancţiuni împotriva campioanei României.

CFR Cluj are datorii de aproape 30 de milioane de euro

În bilanţul financiar depus pe anul fiscal 2021, CFR Cluj figura cu o datorie de aproximativ 26 de milioane de euro, un record pentru România.

Între timp, Nelu Varga şi cei din conducerea clubului au făcut mai multe restructurări, au încercat să taie din cheltuieli, astfel încât să echilibreze situaţia financiară a clubului. Şi au reuşit parţial.

Pe anul fiscal 2022, CFR Cluj a înregistrat o datorie ce se apropie de 30 de milioane de euro. Mai precis, în jur de 28,5 milioane de euro.

Doar în 2021, pierderile înregistrate de CFR Cluj au fost de aproximativ 9 milioane de euro.

În 2022, datorită politicilor impuse de conducere, pierdea a scăzut semnificativ, la doar 2,5 milioane de euro. Încă campioana României este apăsată acum de o datori de aproximativ 28,5 milioane de euro.

”Am redus pierderea substabţial, dar nu suntem pe profit. Dacă avea loc transferul lui Yeboah, a fost ratat la mustaţă, atunci situaţia ar fi fost echilibrată.

Plus, minus, am fi fost acolo la cheltuieli şi venituri”, spunea Cristi Balaj în urmă cu aproape două săptămâni, într-o declaraţie făcută pentru Orange Sport.

CFR Cluj riscă excluderea din competiţiile UEFA din cauza datoriilor

Campioana României are probleme serioase şi la nivel european din cauza datoriilor.

Deoarece a înregistrat datorii în sezonul în curs, CFR Cluj s-a ales cu o pedeapsă dură din partea UEFA, care se poate transforma într-o excludere din Europa, dacă nu-şi va echilibra balanţa financiară.

Astfel, CFR Cluj a fost scoasă din competiţiile europene, dar excluderea a fost suspendată pentru următoarele două sezoane.

Drept urmare, dacă CFR Cluj va înregistra datorii şi în sezoanele 2023-2024 şi 2024-2025, echipa din Gruia va fi exclusă din competiţiile europene.

”Pentru CFR Cluj şi NK Osijek, excluderea este suspendată pentru o perioadă probatorie de două sezoane şi va fi pusă în aplicare numai dacă aceste cluburi nu vor îndeplini cerinţele de solvabilitate în sezoanele 2023/2024 şi 2024/2025”, se arată în comunicatul UEFA.

În plus, CFR Cluj a primit şi o amendă de 250.000 de euro, cea mai mare dintre cele 10 cluburi sancţionate de UEFA.

6,75 milioane de euro va primi CFR Cluj pentru parcursul din acest sezon din cupele europene. La această sumă se va adăuda şi cota din market pool.

 

Afla mai multe despre: cfr 

viewscnt
Articole similare