Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Chelsea s-ar putea confrunta cu un nou control din partea autorităţilor fotbalistice din cauza unor presupuse plăţi legate de Roman Abramovic

Chelsea s-ar putea confrunta cu un nou control din partea autorităţilor fotbalistice din cauza unor presupuse plăţi legate de Roman Abramovic

Chelsea

Comentarii

Chelsea s-ar putea confrunta cu un nou control din partea autorităţilor fotbalistice din cauza unor informaţii privind plăţi legate de fostul proprietar al clubului, Roman Abramovici, relatează presa engleză.

Roman Abramovic îi poate aduce din nou necazuri lui Chelsea

The Guardian notează că dosare care au ajuns în presă arată că miliardarul rus a folosit companii offshore pentru a face tranzacţii în valoare de zeci de milioane de lire sterline către agenţi şi asociaţi, tranzacţii care par să fi fost în beneficiul clubului şi care ar fi putut încălca regulile financiare dacă nu ar fi fost declarate oficial.

Dezvăluirile sunt susceptibile să intensifice întrebările privind modul în care Abramovic, care a deţinut Chelsea timp de 19 ani până când a fost sancţionat de guvernul britanic în 2022, a finanţat o perioadă de succes fără precedent.

Atât federaţia de fotbal, cât şi Premier League investighează deja posibile încălcări ale regulilor financiare de către club.

Chelsea a fost amendată cu 8,6 milioane de lire sterline de către UEFA în iulie, ca parte a unei înţelegeri pentru încălcarea regulilor Financial Fair Play ca urmare a "prezentării de informaţii financiare incomplete" între 2012 şi 2019.

Aceste încălcări au fost raportate de noii proprietari de pe Stamford Bridge în urma vânzării clubului către un consorţiu condus de investitorul american Todd Boehly şi firma de capital privat Clearlake Capital.

Atât FA, cât şi Premier League au refuzat să comenteze în timp ce investigaţiile lor sunt în curs de desfăşurare. Nu este clar în acest moment dacă anchetele lor se referă la informaţiile pe care gruparea Chelsea le-a raportat singură sau dacă acestea includ şi noile acuzaţii semnalate de The Guardian.

Roman Abramovic a cumpărat Chelsea în 2003 şi a investit milioane de euro pe parcursul a aproape două decenii, timp în care clubul a ajuns să câştige Liga Campionilor în 2012 şi 2021, precum şi cinci titluri în Premier League.

El a fost forţat să vândă clubul anul trecut, după ce activele sale au fost îngheţate de guvern în urma invaziei ruseşti din Ucraina.

Cluburile pot fi amendate şi li se pot retrage puncte dacă sunt găsite vinovate de încălcarea regulilor financiare.

Afla mai multe despre: chelsearoman abramovicpremier league 

viewscnt
Articole similare