Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Chiricheş vs. Drăguşin. De ce nu s-a impus primul şi de ce va reuşi ”Van Dijk de România”. ”La două de astea nu mai prinzi echipa în veci” | VIDEO EXCLUSIV

Chiricheş vs. Drăguşin. De ce nu s-a impus primul şi de ce va reuşi ”Van Dijk de România”. ”La două de astea nu mai prinzi echipa în veci” | VIDEO EXCLUSIV

Stranieri

Comentarii

Radu Drăguşin (21 de ani) a fost curtat intens de Tottenham şi Bayern Munchen, care s-au întrecut în oferte care mai de care pentru fundaş. Acesta a ales să accepte oferta clubului din Premier League, acolo unde ultimul român legitimat a fost Vlad Chiricheş, actualmente la FCSB.

Radu Drăguşin s-a transferat de la Genoa la Tottenham în perioada de mercato din această iarnă. 

Transferul fundaşului central în vârstă de 21 de ani o va costa pe gruparea londoneză 30 de milioane de euro cu tot cu bonusuri.

Deşi a avut pe masă şi varianta Bayern Munchen, Drăguşin a ales să meargă la Spurs, Premier League fiind campionatul în care internaţionalul român şi-a dorit să ajungă.

Verdictul lui Florin Lovin în cazul lui Radu Drăguşin la Tottenham

Astfel, Radu Drăguşin va deveni al patrulea român din istoria lui Tottenham, după Gică Popescu, Ilie Dumitrescu şi Vlad Chiricheş.

Iar Florin Lovin, invitat în studioul Orange Sport, a făcut o comparaţie între actualul fundaş central al lui FCSB şi noul transfer al grupării din Premier League.

Acesta a enumerat calităţile pentru care susţine că Drăguşin se va impune la Londra în comparaţie cu Chiricheş.

”Pot să fac eu o diferenţă de ce cred eu că nu a reuşit Chiricheş şi de ce cred ca va reuşi Drăguşin. Pentru că sunt total diferiţi ca tip de jucători. 

Chiricheş era un jucător care îşi asuma riscuri, căruia îi plăcea să iasă cu mingea la picior, iar în Anglia aleargă atacantul după tine de gât şi vine şi ţi-o fură. Şi la două de astea nu mai prinzi echipa în veci. 

Drăguşin mi se pare că e un jucător foarte inteligent, care ştie să-şi calculeze riscurile şi ştie că nu are anumite calităţi şi nu intră în dificultate. 

De asta zic, urmărindu-l foarte mult şi la echipa naţională, mi se pare foarte sigur pe el, care nu-şi asumă riscuri, joacă simplu şi e mult mai uşor să reuşeşti la o echipă ca Tottenham dacă ţi se cere doar asta.

Vorbind de abordare, dacă ai un antrenor care când vii la echipă îţi spune că <<trebuie să fii liniştit, e tot fotbal, te-am vrut cu adevărat aici, fă-ţi treaba, o să-ţi spun câteva lucruri care contează>> intri cu un capital de încredere foarte mare.

Dar dacă vine un antrenor şi îţi spune <<auzi, uită ce ai jucat tu fotbal, aici e alt nivel, trebuie să facem nu ştiu ce>> normal că intri şi nu ai nimic”, a declarat Lovin, la Orange Sport.

Prin urmare, după mutarea la Tottenham, Radu Drăguşin devine cel mai scump fotbalist român din întreaga istorie!

  • 9,5 milioane de euro plătea Tottenham pe Chiricheş celor de la FCSB, în 2013. A jucat până în 2015 şi a prins 43 de meciuri pentru Spurs, 27 în Premier League (1 gol).

TOP 10 cei mai scumpi jucători români din istorie

  1. Radu Drăguşin - 30 de milioane de euro, de la Genoa la Tottenham, în 2024
  2. Adrian Mutu - 19 milioane de euro, de la Parma la Chelsea, în 2004
  3. Cristian Chivu - 18 milioane de euro, de la Ajax la Roma, în 2004
  4. Răzvan Marin - 12,5 milioane de euro, de la Standard Liege la Ajax, în 2019
  5. Dennis Man - 11 milioane de euro, de la FCSB la Parma, în 2021
  6. Ionuţ Radu - 10,6 milioane de euro, de la Genoa la Inter, în 2019
  7. Daniel Boloca - 10 milioane de euro, de la Frosinone la Sassuolo, în 2023
  8. Nicolae Stanciu - 9.8 milioane de euro, de la FCSB la Anderlecht, în 2016
  9. Vlad Chiricheş - 9,5 milioane de euro, de la FCSB la Tottenham, în 2013
  10. Valentin Mihăilă - 9,1 milioane de euro, de la Universitatea Craiova la Parma, în 2020

Afla mai multe despre: radu dragusinvlad chiriches tottenhamfcsbflorin lovingenoa 

viewscnt
Articole similare