Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cluburile au votat pentru două schimbări majore în noul sezon al Superligii: miza din clasament şi schimbarea de pe bancă! "Nu suntem de acord"

Cluburile au votat pentru două schimbări majore în noul sezon al Superligii: miza din clasament şi schimbarea de pe bancă! "Nu suntem de acord"

Superliga

Comentarii

Preşedintele lui CFR Cluj, Cristi Balaj, a oferit detalii despre schimbările pregătite pentru noul sezon al Superligii. În această perioadă s-a votat eliminarea barajului pentru Europa, între echipa din play-off şi cea din play-out, dar şi pentru suplimentarea numărului de rezerve de pe banca.

După votul lui Gigi Becali, cluburile din Superliga s-au strâns pentru a lua două decizii majore în noul sezon

E perioada voturilor în prima ligă. După ce Gigi Becali a eşuat din a elimina regula U21, cluburile din Superliga au fost chemate din nou la vot, de această dată cu implicaţii asupra sistemului de joc şi asupra băncii tehnice. 

Au fost două subiecte pe ordinea de zi: eliminarea barajului de Conference League şi mărirea numărului de rezerve. 

Votul a fost secret, iar Cristi Balaj a susţinut că CFR Cluj doreşte eliminarea barajului, dar lucrurile au stat diferit atunci când s-au exprimat opinii asupra foii de joc.

"S-a votat şi fiecare club şi-a spus părerea. S-a trimis mail către LPF. Nu ştiu, nu am primit încă exact cum a votat fiecare club.

Ce m-a surprins a fost că au fost cluburi care doresc să existe meciuri de baraj, că s-au gândit chiar fiind în play-out să evolueze în cupele europene, dar când s-a discutat despre mărirea numarului de jucător de rezerve, de la 9 la 12, atunci n-au fost de acord, că spuneau că trebuie să modifice banca tehnică, să suplimenteze. 

Dar ca să joci în cupele europene trebuie să-ţi creşti locurile pe bancă. Atunci nu eşti de acord cu mărirea numărului de rezerve. Am solicitat să se mărească de la 9 la 12 pentru că echipele aduc un portar în plus, un jucător în plus, iar dacă se accidentează la un antrenament înaintea meciului să ai soluţii şi e neplăcut să trimiţi în tribună jucătorii. E urât să-l trimiţi în trening în tribună. 

E neplăcut să existe situaţia ca o echipă să termine pe locul 3, să facă mai multe puncte decât locul 10 şi, din cauza accidentărilor, cum am avut noi multe meciuri şi mulţi accidentaţi, Camora, Deac, din cauza oboselii, că am avut cu 20 şi ceva mai multe meciuri decât Craiova, cu multe argumente... Vorbim din punct de vedere fotbalistic. Nu e corect ca o echipă de pe locul 10 să prindă o zi bună şi să ajungă să joace echipa de pe locul 10 (n.r. - în preliminariile europene). Nu mi se pare corect", a declarat Cristi Balaj pentru Orange Sport. 

  • Ultimul bilet pentru Europa, în preliminariile Conference League, a fost prins de CFR Cluj, care a câştigat "barajul" cu U Craiova 1948. 

Câştigătoarea play-out-ului Superligii ar putea primi bani, în loc de şansa de a merge în Europa

Dacă se va renunţa la barajul pentru Europa, atunci câştigătoarea play-out-ului va fi recompensată cu câteva sute de mii de ore, pentru a păstra o miză în a doua parte a clasamentului. 

"Explic care a fost logica. Nu noi am fost cu ideea, nu noi am avut iniţiativa aceasta şi am fost de acord. Cei de la Craiova au propus ca echipele din play-off, cele şase echipe, să renunţe la cei 600.000 de euro şi să fie strânşi să se împartă, ca să nu mai fie baraj. 

Am venit noi, de la CFR, eu, şi am spus că având în vedere că nu ştim echipele din play-off şi play-out să punem bani şi acei bani să fie daţi locului 7. Să nu pui 100.000, ci 20.000. Am dat soluţia ca să fie o miză, că am înţeles că nu e o miză, nu sunt meciuri urmărite în play-out. Iar atunci trebuia să se găsească o miză, să fie această miză, pentru locul şapte, pentru a fi pe primul loc în play-out.

Nu suntem de acord cu meciul de baraj! Ca să nu mai joci meci de baraj ai nevoie de majoritate, iar ca s-o iei trebuia să oferi ceva. Dacă ziceam că nu sunt de acord nici cu barajul, nici cu banii, rămânea aşa. Banii se dau la începutul campionatului şi toate echipele sunt pe primul loc sau pe ultimul. A fost dorinţa echipelor care în ultimii ani au fost pe primele şase locuri", a mai spus preşedintele lui CFR Cluj, Cristi Balaj, pentru Orange Sport. 

Afla mai multe despre: schimbari superligaloc baraj europa superliganumar rezerve superligacristi balaj 

viewscnt
Articole similare