Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Comunicatul oficial HC Rapid: ”Nu handbalista, ci omul Cristina Neagu a fost înjurată”. Motivul? CSM a tensionat atmosfera şi sportiva a vorbit urât despre clubul giuleştean

Comunicatul oficial HC Rapid: ”Nu handbalista, ci omul Cristina Neagu a fost înjurată”. Motivul? CSM a tensionat atmosfera şi sportiva a vorbit urât despre clubul giuleştean

Handbal

Comentarii

Clubul de handbal Rapid a venit cu un comunicat oficial în care încearcă să explice înjurăturile galeriei pentru Cristina Neagu.

Cristina Neagu, considerată una dintre cele mai mari handbaliste din istorie, a fost înjurată copios de suporterii Rapidului, în Sala Polivalentă, la meciul din optimile Cupei României.

Într-un comunicat oficial, echipa de handbal Rapid încearcă să explice motivele care au provocat aceste incidente şi oficialii giuleşteni susţin că şi Neagu are partea ei de vină, deoarece a atacat clubul.

HC Rapid le ia apărarea fanilor care au înjurat-o pe Neagu: ”Fiscul spaniol nu a intrat în conflict cu fotbalistul Messi, ci cu contribuabilul”

Oficialii Rapidului susţin că tensiunea din Sala Polivalentă a fost provocată de atitudinea celor de la CSM Bucureşti, care şi-au şicanat adversarii prin diferite motive.

Giuleştenii amintesc şi că aceste şicane ale CSM-ului au avut loc la ultimele întâlniri directe şi tensiunea s-a acumulat în rândul suporterilor:

”Suporterul rapidist (mulţi dintre ei cetăţeni ai Bucureştiului şi deci contribuabili la bugetul din care este finanţat CSMB) a fost abuzat şi discriminat prin măsurile de organizare luate de clubul gazdă”, scriu cei de la Rapid în comunicat.

”Iată câteva detalii de organizare, în speranţa că ar putea prezenta interes pentru o mai bună înţelegere a contextului:
- distribuirea biletelor către oficialii Rapidului s-a făcut cu întârziere, şicanatoriu. Ele au fost livrate cu câteva ore înainte de începerea meciurilor, sfidând orice cutumă de protocol. La al doilea meci CS Rapid a primit invitaţiile în format fizic, printate, formatul electronic devenind un lux în anul de graţie 2023.
- distribuirea fanilor rapidişti (galeriei) la al doilea meci în zona din colţ a sălii, în condiţiile în care peluza SUD a fost goală. Misterul a fost desluşit ulterior, în zona aceea fiind montate boxe suplimentare pentru acoperirea fonică a galeriei Rapidului.
- imposibilitatea de a intra în sală pe alte uşi (cu excepţia celei destinate galeriei) a suporterilor cu eşarfe sau însemne vişinii, inclusiv a celor care purtau doar hanorace vişinii. Chiar dacă respectivii aveau bilet în alte sectoare ale săli (loje sau la tribuna 1).
- o desfăşurare de forţe impresionantă până şi pentru un meci de fotbal cu grad ridicat de risc, cu controale extrem de amănunţite. Marius Mitran a sintetizat situaţia existentă: ”asemenea atitudine, controale, cu jandarmi cu pistoalele la vedere, cu imposibilitatea de a intra decât pe o anumită uşă... inclusiv eu am fost controlat până la piele. Mi s-a luat şi fularul să vadă ce scrie pe el. Eu asta am trăit pe vremea lui Ceauşescu”,
mai scriu cei de la HC Rapid în comunicat.

Drept urmare, suporterii giuleşteni au fost enervaţi de felul în care au fost trataţi de cei de la CSM şi, spun cei de la Rapid şi-au vărsat nervii pe ”omul Cristina Neagu”.

”Galeria Rapidului nu a intrat în conflict cu marea handbalistă Cristina Neagu, ci cu persoana Cristina Neagu. Pentru a înţelege mai bine diferenţa, oferim un exemplu – fiscul spaniol nu a intrat în conflict cu marele, uriaşul fotbalist Messi, ci cu contribuabilul cu acelaşi nume.

Ne-am oprit la acest exemplu (deşi sportul ne oferă mult mai multe de acest gen), pentru că şi noi apreciem sintagma “Neagu – Messi al handbalului”, se mai arată în comunicat.

Rapidiştii spun că Neagu a inflamat şi ea atmosfera

În continuare, cei de la Rapid susţin că atitudinea pe care Cristina Neagu a avut-o în ultima vreme faţă de Rapid a provocat aceste incidente cu suporterii giuleşteni.

Giuleştenii spun că declaraţiile prin care Cristina Neagu a acuzat Rapidul că este protejat de arbitri n-au făcut decât să o transforme într-o ţintă a suporterilor:

”Depăşindu-şi cu mult statutul de jucătoare, Cristina Neagu a avut repetate ieşiri publice în care a acuzat direct sau voalat clubul Rapid pentru titlul câştigat sezonul trecut.

Dincolo de lipsa de respect faţă de istoria şi tradiţia clubului Rapid, lăsând la o parte şi absenţa fair-play-ului, aceste declaraţii repetate nu doar că au inflamat atmosfera, dar au şi reusit să jignească şi să întristeze în acelaşi timp fetele noastre care au reuşit o performanţă uluitoare sezonul trecut.

Colegele de meserie ale Cristinei Neagu. Poate dacă presa ar fi atras atenţia asupra acestor ieşiri ale jucătoarei Neagu, poate dacă clubul CSMB ar fi avut o poziţie publică pe subiect, în raport cu angajata sa, poate dacă FRH ar fi reacţionat aşa cum a făcut-o ieri, tensiunea nu ar fi escaladat”, se mai arată în comunicat.

Mai jos puteţi citi comunicatul integral emis de echipa de handbal a Rapidului.

Afla mai multe despre: rapid 

viewscnt
Articole similare