Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Concluzia la care s-a ajuns după decizia de arbitraj la golul anulat Farului în duelul cu FCSB. Din ce cauză s-a produs eroarea

Concluzia la care s-a ajuns după decizia de arbitraj la golul anulat Farului în duelul cu FCSB. Din ce cauză s-a produs eroarea

FCSB

Comentarii

Incidentul de analiză a fazei de joc din minutul 58 al meciului FCSB - Farul s-a produs din cauza unei erori umane. Aceasta a fost concluzia la care s-a ajuns.

Constatare hilară cu privire la eroarea de arbitraj la faza de joc din minutul 58 al meciului FCSB - Farul

Concluzia grupului de comunicare VAR, din care fac parte reprezentanţi ai tuturor entităţilor implicate în acest proiect, referitoare la golul anulat echipei Farul în minutul 58 al meciului cu FCSB, este aceea că incidentul de analiză a fazei de joc s-a produs din cauza unei erori umane, eroare ce a condus ulterior la interpretarea greşită a fazei de joc.

Incidentul de analiză VAR din cadrul partidei FC FCSB  - FC FARUL CONSTANTA a fost analizat în detaliu, prin vizionarea înregistrărilor partidei, cât şi a înregistrărilor din OB VAN, se arată într-un comunicat transmis News.ro..

Potrivit sursei citate, furnizorul de echipament VAR în România îşi asumă acest incident si a stabilit un set de proceduri pentru evitarea acestui tip de erori in viitor.

"De la implementarea sistemului suntem în contact şi cu alte federaţii/ligii europene care folosesc acelaşi sistem de mai muţt timp, pentru a gasi cele mai bune practici pentru folosirea acestei tehnologii.

Menţonăm faptul că din cele 38 de ţări care au implementat sistemul VAR, 12 folosesc aceeaşi tehnologie pe care EAD a implementat-o in România, împreună cu LPF şi CCA, inclusiv Polonia, Portugalia, Grecia, Norvegia sau Croatia", se menţionează în comunicat.

FCSB a încheiat la egalitate, scor 1-1, meciul susţinut, luni, pe Arena Naţională, în compania echipei Farul Constanţa, în etapa a 24-a a Superligii. Farul a avut un gol anulat în urma consultării VAR, dar a reuşit egalarea în minutul 90+4, din penalti, acordat tot după consultarea VAR. Pentru FCSB a marcat Alhassan (55).

În minutul 58, Louis Munteanu a marcat pentru Farul, dar golul a fost anulat pe motiv de ofsaid după o lungă consultare a VAR.

Farul a egalat în minutul 90+5, prin Larie, care a transformat o lovitură de la 11 metri acordată în urma consultării VAR.

Meciul a fost arbitrat de Horaţiu Feşnic, iar în Camera VAR s-au aflat Andrei Chivulete şi Adrian Vornicu.

Afla mai multe despre: fcsb farulfcsbfarulsuperliga 

viewscnt
Articole similare