Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Controversă pe podium! Cu ce l-au îmbrăcat oficialii din Qatar pe Messi. Imaginea care va dăinui peste ani: "E ruşinoş / De ce? Nu e niciun motiv să faci asta" | FOTO

Controversă pe podium! Cu ce l-au îmbrăcat oficialii din Qatar pe Messi. Imaginea care va dăinui peste ani: "E ruşinoş / De ce? Nu e niciun motiv să faci asta" | FOTO

Cupa Mondială

Comentarii

Lionel Messi (35 de ani) a ridicat trofeul mondial pentru Argentina, iar gazdele Cupei Mondiale din Qatar au dorit ca la festivitatea de premiere să fie reprezentată inclusiv cultura ţării. Multiplul câştigător al Balonului de Aur a fost îmbrăcat într-o haină tradiţională.

Căpitanul Argentinei, Lionel Messi, a primit trofeul oferit campioanei mondiale. Fotbalistul, îmbrăcat într-o robă

Căpitanul Argentinei, Lionel Messi, a primit, duminică seară, pe Lusail Stadium, trofeul oferit campioanei mondiale de către preşedintele FIFA, Gianni Infantino. La ceremonie au fost prezenţi şi emirul Qatarului, şeicul Tamim bin Hamad Al-Thani, dar şi preşedintele Franţei, Emmanuel Macron.

După ce s-au acordat trofeele arbitrilor, jucătorilor francezi şi premiile individuale, ultimii au fost premiaţi noii campioni mondiali, jucătorii argentinieni, care au primit medaliile de la preşedintele FIFA, Gianni Infantino.

Într-o imagine istorică, Lionel Messi a primit trofeul oferit câştigătorilor, după ce a fost îmbrăcat într-un costum qatariot purtat doar de membrii familiei regale. 

Decizia organizatorilor a stârnit controverse din partea unor foşti fotbalişti importanţi. 

Gary Lineker, care a acoperit turneul final din postura de expert, a fost nefericit când l-a văzut pe Messi în pelerină: "Momente senzaţionale, imagini superbe de la faţa locului cu Argentina campioană mondială pentru a treia oară. 

E ruşinos, într-un fel, că i-au acoperit tricoul argentinian lui Messi", a spus fostul fotbalist englez. 

Fostul fundaş al naţionalei Argentinei şi ex-colegul lui Lionel Messi, Pablo Zabaleta, a fost drastic: "Pur şi simplu, de ce? De ce? Nu au avut niciun motiv să facă asta", iar Alan Shearer a glumit: "Nu cred că Infantino (n.r. - preşedintele FIFA) l-ar fi lăsat să vină altfel (n.r. - la ceremonie)". 

Lineker i-a completat pe cei doi: "Nimeni nu l-a marcat pe Messi atât de strict nici în timpul meciului". 

Trofeu mondial istoric pentru Argentina

Argentina a câştigat, duminică, pentru a treia oară Cupa Mondială la fotbal, învingând în finala din Qatar, disputată pe stadionul Lusail, cu scorul de 4-2 la lovituri de departajare (3-3 după prelungiri), Franţa, campioana din 2018.

Pentru argentinieni este primul trofeu mondial după 36 de ani, ei triumfând şi în 1978 şi 1986. Argentina şi-a luat revanşa după ce la ediţia din 2018, în optimi, a pierdut chiar în faţa Franţei, scor 3-4.

Afla mai multe despre: lionel messicupa mondialaargentina frantalionel messi robalionel messi festivitate de premiere 

viewscnt
Articole similare