Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

”Da”. Enes Sali, doar începutul. Urmează şi alte transferuri spectaculoase din România în MLS

”Da”. Enes Sali, doar începutul. Urmează şi alte transferuri spectaculoase din România în MLS

Superliga

Comentarii

Alex Măţan (24 de ani) a devenit campion în MLS alături de Columbus Crew şi a revenit în România, acolo unde îşi va face nunta şi va petrece sărbătorile de iarnă.

Columbus Crew, echipa la care este legitimat şi românul Alex Măţan, a devenit campioană în Major League Soccer (MLS), după ce a câştigat finala contra campioanei din sezonul precedent, Los Angeles FC, scor 2-1.

Iar la câteva zile după acest succes, jucătorul în vârstă de 24 de ani s-a întors în România şi a povestit cum a fost experienţa câştigării campionatului în Statele Unite.

De asemnea, Măţan a mai făcut şi alte dezvăluiri, printre care şi cea conform căreia şi alţi jucători români vor lua exemplul lui Enes Sali şi se vor transfera în MLS.

”Un sentiment foarte frumos, mă bucur că am venit acasă şi am o vacanţă de o lună. Încerc să mă bucur de ea şi după să mergem din nou la treabă.

Perioada din ultimii doi, trei ani nu a fost prea bună, dar am revenit din Iad şi mă bucur. Sunt bine acum. Doar mă rugam să mă fac bine cu degetul şi cam atât. 

Domnul antrenor m-a luat din primul minut când am ajuns acolo, a vorbit cu mine, mi-a dat încredere, a ştiut ce fel de jucător sunt şi m-a ajutat cel mai mult. 

(n.r. despre Messi) Un vis devenit realitate. Messi e idolul meu de când eram copil şi mereu mi-am dorit să joc cu el în echipă şi contra lui e la fel de bine.

(n.r. mai vor să aducă jucători români la echipă?) Da, chiar da, dar nu pot să dau nume.  

(n.r. despre Sali) N-am apucat încă să vorbesc cu el, e pe mâini bune acolo. Am jucat contra celor de la Dallas, au una dintre cele mai bune academii din State şi o echipă care joacă fotbal frumos.

Primul an am fost singur acolo, n-a fost nimeni cu mine. Cred că cel mai important lucru pentru un jucător e antrenorul.

(n.r. despre naţională) Normal că orice jucător român ar vrea să-şi reprezinte ţara la un CE, dar mai e mult până atunci. Va începe un nou sezon, trebuie să trag iar tare, să am prestaţii bune şi vom vedea atunci. 

Mai am un an de contract cu Columbus şi vom vedea. Campionatul e în continuă creştere, din 2021 până azi e o diferenţă uriaşă.

E un campionat foarte fizic şi un campionat foarte tehnic. Sunt o gramadă de sud-americani foarte talentaţi şi tineri care vin în MLS şi pentru ei e o rampă de lansare pentru Europa.

O să am şi nunta la final de an şi s-au pus toate cum trebuie. S-a ocupat soţia de toate, mai trebuie să-mi iau costumul şi să merg la nuntă”, a declarat Măţan, la revenirea în ţară.

Alex Măţan mai are contract cu Columbus Crew până la data de 31 decembrie 2024. Pentru formaţia din MLS, a disputat 77 de meciuri, reuşind trei goluri şi 11 pase decisive.

Afla mai multe despre: superligamlsalex matanenes sali 

viewscnt
Articole similare