Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

"Dezvălui!" Ce i-a spus Simona Halep anestezistului pentru operaţia la nas, după antidopingul fatal cu substanţa interzisă: "Asta te poate ucide"

"Dezvălui!" Ce i-a spus Simona Halep anestezistului pentru operaţia la nas, după antidopingul fatal cu substanţa interzisă: "Asta te poate ucide"

Simona Halep

Comentarii

Doctor Dana Safta, medic apropiat de Simona Halep în ultimii ani, a vorbit despre situaţia fostului lider mondial WTA. Doctorul a oferit detalii despre trecutul medical al jucătoarei de tenis şi a făcut o dezvăluire despre analizele medicale din momentul operaţiei la nas, care a avut loc la aproximativ două săptămâni de la testul antidoping picat.

Ce tratament urmează Simona Halep şi ce i-a spus anestezistului pentru operaţia la nas

  • Simona Halep a fost depistată pozitiv cu Roxadustat în luna august, când a participat la US Open. Analiza a scos la iveală FG-4592 (Roxadustat), substanţă interzisă aflată pe lista pe 2022 a Agenţiei Mondiale Antidoping.
  • Sportiva este suspendată provizoriu, astfel că nu poate concura sau participa la niciun eveniment de tenis.
  • Ancheta se poate întinde pe mai multe luni, pentru a afla verdictul. 

Pe 29 august, Simona Halep a făcut testul antidoping la US Open, care s-a dovedit a fi fatal, iar pe 11 septembrie a suferit o intervenţie chirurgicală la nas

Medicul Dana Safta a dezvăluit ce tratament urmează Simona Halep şi susţine că riscurile "cocktail-ului" în combinaţie cu Roxadustat ar fi fost uriaşe, chiar fatale, semn că substanţa interzisă în sport nu a fost luată voluntar de constănţeancă. 

Mai mult, analizele făcute pentru operaţia la nas ar fi ieşit modificate, aspect care nu s-a întâmplat. 

"Am însoţit-o la o parte dintre competiţii. Fratele Simonei mi-a spus că, în decurs de şase ani, Simona a făcut 106 teste anti-doping. Pe 21 septembrie a mai făcut un test în România, care a ieşit negativ. Pe 7 octombrie i s-a făcut alt test, tot negativ. 

A venit în ţară, a făcut analize, a avut consultul cu medicul anestezist. Declaraţia în faţa medicului anestezist (n.r. - pentru operaţia la nas) a fost cu tot ce ia drept tratament cronic. Am acceptul Simonei să vă dezvălui tratamentul ei cronic, că ea lua zilnic pastilă de Euthyrox 50mcg şi o tabletă anticoncepţională, ştiute, fără alte probleme pentru comisia de la WTA. 

Îşi face analizele (n.r. - pentru operaţia la nas), care ies perfecte, îşi face probele de coagulare care ies perfecte. Dacă ar fi luat Roxadustat involuntar într-o cantitate care să rămână în corp, să aibă o remanenţă... O persoană care ia tabletă de tiroidă şi anticoncepţionale, atunci probele ei de coagulare ar fi fost modificate. Riscul de tulburare vasculară, sângerare, tromboză era inevitabil. Te poate ucide! Exclus să fie vorba despre tratament (n.r. - la testul pozitiv antidoping)! 

Am întrebat-o pe Simona ce face cu sticlele de apă în vestiar. A zis că întotdeauna le închide şi le pune în sacul ei. Acesta nu e introdus în vreo cuşetă, dar nici nu ar putea să facă cineva aşa ceva... să-i pună ceva în sticlă”, a spus Dana Safta la Antena 3 CNN.

Doctor Dana Safta nu acuză şi nici nu bănuieşte echipa condusă de Patrick Mouratoglou de neglijenţă. 

"Pe Simona o cunosc de ceva ani, legătura noastră a fost medic-pacient în urmă cu 8-9 ani şi de aici s-a construit o prietenie, o relaţie de suflet şi o consiliere medicală pe care bineînţeles că am făcut-o pentru că ea a avut încredere în mine, iar eu am fost corectă în ceea ce trebuia să fac pentru ea din punct de vedere medical şi ulterior, bineînţeles, ajutând-o să-şi depăşească starea emoţională cu încredere şi tot ce am putut să-i dau ca sprijin moral. 

Cu siguranţă eu nu pot să accept nicio clipă ideea că Simona, cu bună ştiinţă, a înghiţit Roxadustat. Nu este posibil. 

Cunoscând-o atât de bine şi ştiind în primul rând cum are grijă de corpul ei şi de fiecare dată dorinţa şi când avea o prescripţie într-o banală viroză, judecam prescripţia ei în funcţie de ceea ce lista de la Antidoping ne permitea. Neglijenţă din partea ei şi a echipei este exclus, pentru că echipa are tot interesul să o ajute, nu s-o împiedice, nu să o distrugă. Deci, această ipoteză eu n-am să pot să o accept niciodată. Am cunoscut această echipă", a adăugat medicul. 

Afla mai multe despre: simona halepsimona halep operatie la nassimona halep dopatasimona halep nas 

viewscnt
Articole similare