adplus-dvertising
Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Dioszegi intervine după ce presa maghiară a dezvăluit de unde vin banii de salarii la Sepsi | EXCLUSIV

Dioszegi intervine după ce presa maghiară a dezvăluit de unde vin banii de salarii la Sepsi | EXCLUSIV

Sepsi Sf. Gheorghe

Comentarii

Acţionarul de la Sepsi Sfântu Gheorghe, Laszlo Dioszegi, a vorbit despre implicarea oficialilor de la Budapesta, a admis că anumite investiţii au fost făcute cu sprijiin de peste graniţă, dar a negat că guvernul maghiar ar ajuta financiar echipa din Superligă.

Ce salarii au fotbaliştii de la Sepsi

Sepsi este revelaţia ultimelor sezoane din prima ligă de fotbal a României. Echipa din Sfântu Gheorghe a reuşit să câştige Cupa României şi a emis pretenţii la play-off în fiecare dintre ultimele sezoane. 

Încă o dată, Laszlo Dioszegi, cel care a pus umărul consistent la ascensiunea echipei, a dorit să precizeze că guvernul maghiar nu are nicio implicare financiară la prima echipă, cea din Superligă. 

"Echipa mare nu este sprijinită de Guvernul Ungariei. Nici nu are cum să fie! Academia şi infrastructura sunt datorită Guvernului Ungariei. Dacă Guvernul Ungariei nu ne-ar fi alocat bani pentru a construi stadionul, atunci încă jucam pe stadionul vechi", a spus Laszlo Dioszegi pentru Orange Sport. 

De asemenea, afaceristul a dezvăluit şi ce salarii se plătesc la Sepsi. 

"Jucătorii buni sunt la echipe bune şi de acolo n-avem cum să luăm! Nu dispunem de bani pentru achiziţii. 

Noi putem să dăm un salariu decent faţă de alte echipe din interiorul clasamentului. La noi, maximul salarial este de 10.000 de euro. La noi, salariile sunt între 6.000 şi 8.000 (n.r. - de euro), în mare", a adăugat acţionarul lui Sepsi. 

Ce scrie presa din Ungaria despre cine deţine Sepsi Sfântu Gheorghe şi cum se plătesc salariile

Potrivit szabadeuropa.hu, Sepsi Sfântu Gheorghe este deţinută în acte de doi acţionari: Sepsi OSK SA - din Sfântu Gheorghe, care are 49% şi compania Hodut Rom SRL - cu 51% din acţiuni.

Hodut Rom SRL este filiala din România a firmei Hodut Kft, cea mai veche companie de construcţie de drumuri şi poduri din Ungaria. Potrivit site-ului oficial, Hodut Kft a fost înfiinţată în 1994, ca urmaşă a fostei Companii Naţionale de Întreţinere de Drumuri din Ungaria.

Hodut Kft este deţinută de Karoly Varga, unul dintre cei mai bogaţi oameni de afaceri din Ungaria. Conform szabadeuropa.hu, Karoly Varga este prieten din copilărie cu Viktor Orban, premierul Ungariei.

Cei de la szabadeuropa.hu scriu că aceste companii sunt cele care achită salariile jucătorilor de la echipa de seniori: ”Sepsi şi alte cluburi din Ţinutul Secuiesc plătesc salariile jucătorilor din contracte încheiate cu firme maghiare”, notează Radio Europa Liberă Ungaria.

De remarcat că multe dintre marile companii din Ungaria sunt conduse de personaje aflate în cercul de apropiaţi ai lui Viktor Orban.

viewscnt
Articole similare