Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Discursul lui Edi Iordănescu, după România - Andorra 4-0: ”Le-am marcat şase goluri în două meciuri. Suntem neînvinşi. Avem cea mai bună apărare din grupă”

Discursul lui Edi Iordănescu, după România - Andorra 4-0: ”Le-am marcat şase goluri în două meciuri. Suntem neînvinşi. Avem cea mai bună apărare din grupă”

Echipa națională

Comentarii

Selecţionerul naţionalei României, Edi Iordănescu (45 de ani), a tras concluziile după victoria la scor reuşită în faţa selecţionatei din Andorra.

Naţionala României a învins-o pe Andorra, scor 4-0, într-un meci din grupa I de calificare la Campionatul European din 2024. 

Golurile marcate în meciul disputat pe Arena Naţională au fost semnate de Nicolae Stanciu (23), Ianis Hagi (28), Răzvan Marin (43), din penalty, şi Florinel Coman (50).

Astfel, tricolorii ocupă primul loc în grupa I, cu 16 puncte, cu unul mai mult decât Elveţia, care s-a încurcat pe teren propriu cu Belarus.

Edi Iordănescu: ”Criticile pe mine mă lasă să dorm noaptea. Mă deranjează când sunt critici la adresa jucătorilor”

La finalul partidei, Edi Iordănescu s-a arătat bucuros de rezultatul reuşit şi de jocul prestat de naţionala sa, care rămâne neînvinsă în aceste preliminarii.

De asemenea, selecţionerul a punctat şi bornele importante bifate de Ianis Hagi, Florinel Coman, dar a vorbit şi despre problemele medicale acuzate de Darius Olaru şi Valentin Mihăilă la această acţiune a echipei naţionale.

”Copiii au fost fabuloşi şi mărturisesc faptul că am discutat cu băieţii să jucăm şi pentru copii.  Aveam mare nevoie de puncte, o presiune foarte mare. E o echipă care a încurcat mulţi adversari. Presiune e tot timpul, mai ales după opt ani de secetă.

Noi le-am marcat şase goluri în două meciuri. Sunt multe lucruri pe care le-am câştigat. Echipa este cu totul la alt nivel decât în Liga Naţiunilor, dar sub nivelul pe care îî doresc. Am câştigat spirit, suntem cu două jocuri înainte de final neînvinşi, sunt zece meciuri de când echipa nu a pierdut. Sunt bucuros şi mândru de băieţi.

Am schimbat. Mereu am fost adeptul schimbărilor de rotaţie. Nu avem jucători cu istoric la trei zile şi de aceea încercăm să aducem energie mai ales de la mijloc în sus. Mă bucur că avem şi cea mai bună apărare din grupă.

Mă bucur că am reuşit să deblocăm tabela din fază fixă. Daca reuşeam să facem la fel şi cu Belarus, probabil câştigam şi atunci. Mă bucur pentru Ianis că a marcat, pentru Florinel Coman (n.r. primul lui gol la naţională) şi pentru Bîrligea, care e debut. Sunt elemente bune. Hai să ne bucurăm în seara asta.

(n.r. Daca se consideră un antrenor norocos) Sunt un antrenor muncitor şi consecvent în munca lui. Nu mă clatin. Criticile personal pe mine mă lasă să dorm noaptea. Mă deranjează când sunt critici şi jigniri la adresa jucătorilor. Atunci nu dorm noaptea. Ei dau tot ce au mai bun.

Cât voi fi la echipa naţională îi voi apăra cu toată puterea. Noi am făcut un 0-0 cu Belarus cu un joc pe care l-am dominat, iar Belarus a făcut 1-1 cu Kosovo şi 3-3 cu Elveţia. Aţi văzut şi dumneavoastră.

(n.r. despre Olaru) Oli a călcat strâmb la antrenamente. A fost în contact permanent cu noi, cu stafful medical. Am considerat ca el să aibă ultimul cuvânt în ceea ce se întâmplă cu el. Oli o să fie bine. Tot timpul avem un triunghi între mine, stafful medical şi jucător”, a declarat Edi Iordănescu, după meci, conform Prima Sport.

Programul ultimelor două etape din Grupa I a preliminariilor EURO 2024

18 noiembrie 2023

  • ora 19:00 | Belarus – Andorra
  • ora 21:45 | Israel – ROMÂNIA, Elveţia – Kosovo

21 noiembrie 2023

  • ora 21:45 | ROMÂNIA – Elveţia, Andorra – Israel, Kosovo – Belarus

Afla mai multe despre: romaniaechipa nationalaedi iordanescu 

viewscnt
Articole similare