Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

"Eu cred că suntem la EURO". Calculele calificării naţionalei României. Edi Iordănescu este în grafic, dar tricolorii mai au de întâlnit Israel şi Elveţia

"Eu cred că suntem la EURO". Calculele calificării naţionalei României. Edi Iordănescu este în grafic, dar tricolorii mai au de întâlnit Israel şi Elveţiagalerie foto

Echipa națională

Comentarii

Naţionala României antrenată de Edi Iordănescu a mai făcut un pas spre calificarea la EURO 2024, dar le va mai întâlni pe Israel şi Elveţia. Din dubla din octombrie, tricolorii au ieşit cu patru puncte.

Basarab Panduru susţine că naţionala României se va califica la EURO 2024! Cum arată calculele şi programul

Echipa naţională a României a învins, duminică seară, pe Arena Naţională, cu scorul de 4-0 (3-0), selecţionata Andorrei, într-un meci din grupa I de calificare la Campionatul European din 2024.

România este pe primul loc al grupei I, cu 16 puncte. Pe locul secund e Elveţia, cu 15 puncte, iar Israel e pe locul 3, cu 11 puncte. Totuşi, tricolorii au cele mai multe meciuri disputate, 8. 

Înaintea victoriei cu Andorra, Edi Iordănescu susţinea că România mai are nevoie de patru puncte pentru calificare, în funcţie de jocul rezultatelor, sau de şase, pentru "99,99% şanse de calificare".

În acest moment al campaniei, naţionala României este la mâna ei şi nu depinde de jocul rezultatelor, deşi are un meci în plus faţă de Elveţia şi două în plus faţă de Israel. 

În joc, pentru România mai sunt şase puncte, nouă pentru Elveţia şi 12 pentru Israel. 

Victoria României în Israel ar fi un pas uriaş spre EURO 2024, însă nu ar asigura calificarea matematică. Cu un egal în Israel, tricolorii vor fi nevoiţi să evite înfrângerea cu Elveţia, pentru a nu sta la mâna rezultatelor. 

Presiune este pe Israel, care dacă ar pierde cu Elveţia ar simplifica toate calculele calificării României la EURO 2024. 

La egalitate de puncte, naţionala României stă mai bine decât Israel la golaveraj, al doilea criteriu de departajare, după meciurile directe. Meciul de pe Arena Naţională s-a încheiat 1-1.

Dacă naţionala lui Edi Iordănescu va pierde ambele partide rămase, atunci va sta la mâna rezultatelor şi va avea nevoie de paşi greşiţi din partea contracandidatelor la calificare. 

"Eu cred că suntem la EURO"

La finalul partidei de pe Arena Naţională, Basarab Panduru a concluzionat: "Eu cred că suntem la EURO. E imposibil să nu la ce se întâmplă în grupa asta. Nu cred că e uşor pentru Israel să ne bată", a spus expertul Orange Sport.

"Nu, n-am ieşit bine din această dublă, pentru că toată lumea se aştepta să batem Belarus. Era chiar bine acum", a spus MM Stoica. 

  • 18 noiembrie: Israel - România; Elveţia - Kosovo
  • 21 noiembrie: România - Elveţia; Andorra - Israel
  • Kosovo - Israel (amânat şi urmează să fie reprogramat)
  • Israel - Elveţia (amânat şi urmează să fie reprogramat)

Afla mai multe despre: romania andorraromania euro 2024calcule romania euro 2024 

viewscnt
Articole similare