Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Doliu în fotbalul spaniol. Marcos Alonso Pena s-a stins din viaţă

Doliu în fotbalul spaniol. Marcos Alonso Pena s-a stins din viaţă

La Liga

Comentarii

Marcos Alonso Pena, tatăl lui Marcos Alonso, jucătorul lui FC Barcelona, s-a stins din viaţă, la vârsta de 63 de ani.

Născut pe 1 octombrie 1959, Marcos Alonso Pena, cunsocut drept Marcos Alonso sau Marcos, a fost un fotbalist spaniol care a îmbrăcat tricourile lui Real Madrid, Altetico şi Barcelonei.

Tatăl său, de asemenea numit Marcos Alonso, dar poreclit Marquitos, a fost la rândul său fotbalist, petrecându-şi cea mai mare parte a carierei la Real Madrid, între 1954 şi 1962.

Doliu în fotbalul spaniol

Din această cauză, Marcos Alonso Pena i s-a alăturat academiei ”galacticilor”, însă nu a reuşit să facă vreo apariţie la nivel de seniori pentru aceştia.

În schimb, fostul internaţional iberic, care a însumat 22 de apariţii în tricoul Spaniei, a debutat în fotbalul mare la Racing Santander, o altă fostă formaţie a tatălui său.

De acolo, Marcos a făcut pasul la Ateltico Madrid, unde a petrecut cinci ani, înainte de a se alătura celeilalte mari rivale a Realului, Barcelona.

Un trofeu la LaLiga, o Cupă a Spaniei, o Supercupă a Spaniei şi o Cupă a Ligii Spaniei a câştigat Marcos Alonso Pena în cariera sa.

Tatăl actualului jucător al Barcei a avut şansa şi de a câştiga Cupa Campionilor în 1986, fiind chiar jucătorul care a ratat penalty-ul decisiv împotriva Stelei.

Joi, pe 9 februarie 2023, presa din Spania a anunţat că Marcos Alonso Pena s-a stins din viaţă din cauza undei ”boli de durată”.

Marcos Alonso Pena s-a stins din viaţă

Mai multe foste echipe ale acestuia şi foşti jucători şi-au transmis condoleanţele, inclusiv FC Barcelona, care şi-a manifestat şi susţinerea faţă de fiul său.

FC Barcelona ar dori să îşi exprime condoleanţele după moartea unui fost jucător şi tată al unui actual fotbalist al nostru, Marcos Alonso Pena.

Le transmitem toată puterea noastră lui Marcos Alonso şi familiei sale. Să se odihnească în pace”, a fost mesajul postat de catalani.

Marcos Alonso Pena se află în partea stângă a fotografiei, tatăl său în mijlocul acesteia, iar fiul său în dreapta.

Afla mai multe despre: marcos alonso 

viewscnt
Articole similare