Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

”Echipa a început să joace înainte să plec”. Predecesorul lui Toni Petrea consideră că i se datorează un mare merit pentu redresarea Chindiei | EXCLUSIV

”Echipa a început să joace înainte să plec”. Predecesorul lui Toni Petrea consideră că i se datorează un mare merit pentu redresarea Chindiei | EXCLUSIV

Chindia Targoviste

Comentarii

Într-un interviu cu Orange Sport, Adrian Mihalcea (46 de ani), actualul antrenor al lui FC Buzău, a vorbit despre echipa pe care a pregătit-o în debutul sezonului, Chindia Târgovişte, pe care a părăsit-o după doar 10 etape, fără nicio victorie.

După parcursul neaşteptat de bun avut de Unirea Slobozia sub comanda sa, Adrian Mihalcea a primit şanse de a face pasul iar în Superligă, fiind instalat pe banca tehnică a Chindiei Târgovişte.

Însă, după doar 10 etape, în care a însumat numai trei puncte, fără să câştige vreun meci, Mihalcea a fost înlăturat de la club, iar în locul său a sosit Toni Petrea.

Aflată pe ultimul loc la momentul sosirii fostului antrenor de la FCSB, Chindia a reuşit să lege o serie incredibilă de opt meciuri fără înfrângere, deşi a înfruntat adversari redutabili.

La un moment dat, se vorbea de târgovişteni ca posibili pretendenţi la play-off, iar, deşi echipa şi-a mai pierdut din turaţie între timp, lui Toni Petrea i se datorează un mare merit pentru redresare.

Totuşi, Adrian Mihalcea consideră că este ”un fapt logic şi normal” că Chindia a reuşit să îşi revină, explicând că, la începutul mandatului său, nu avea jucătorii şi omogenitatea de care dispune Petrea.

În plus, actualul antrenor de la FC Buzău a sugerat că a fost important în construirea echipei, prin aducerea a doi jucători care au devenit oameni de bază între timp.

Adrian Mihalcea consideră că i se datorează un mare merit pentu redresarea Chindiei

În momentul în care am ajuns, nu am avut un lot numeric (n.r. numeros) la dispoziţie, mulţi jucători au venit pe parcurs şi poate unii care au venit de la început nu erau aproape deloc pregătiţi.

Veniseră după perioade mai lungi de inactivitate. Cumva ce s-a întâmplat după plecarea mea e un fapt logic şi normal. Echipa începuse să joace şi să arate un pic altfel cu două-trei etape înainte să plec eu.

Practic, cursul a fost normal. Ştiţi că întotdeauna o schimbare a antrenorului îţi aduce un plus, poate nu de concentrare, dar e altceva, alte metode, alt suflu şi poţi, statistic, de cele mai multe ori, să reuşeşti, lucru care s-a şi întâmplat.

Aceiaşi băieţi, nu am avut o problemă cu niciunul dintre ei, chiar cu unii am ţinut legătura prin mesaje şi după, dar în perioada în care am fost eu nu am avut rezultate.

Jocul, contrat rezultatelor, era un joc plăcut, adică nu am pierdut niciodată la o diferenţă mai mare de două goluri, aproape meci de meci am înscris, dar am suferit pe faza defensivă şi lucrul acesta ne-a costat.

(n.r. te-a surprins seria bună de după plecarea ta?) M-a surprins plăcut, nu am ce să reproşez, oricât ar crede unii că a fost altceva în afară de fotbal, nu cred că există.

(n.r. deci nu te-ai simţit 'lucrat' de jucători?) Niciodată, niciodată. Am avut o relaţie extraordinară cu toţi, dar conjunctura a făcut să nu am o echipă, jucătorii... mai mult de o echipă, îmi trebuia un lot.

Au fost momente, mă refer şi la cel cu FCSB, când conduceam cu 2-0 înainte de pauză... din păcate, pe bancă nu am avut jucători care să ajute echipa în a doua repriză.

Poate şi acesta a fost un fapt determinant, că nu am avut un lot competitiv în primele etape. După aia, s-au făcut... Orozco este adus de mine, Akhmatov adus de mine, doi jucători extrem de importanţi în momentul de faţă.

Plus Grubac, iar a fost adus în perioada mea. Practic, în momentul în care băieţii aceştia au început să joace, echipa a avut rezultate. La început, în primele etape, nu am avut acest atu şi a trebuit să improvizez”, a declarat Adrian Mihalcea, pentru Orange Sport.

Afla mai multe despre: chindia 

viewscnt
Articole similare