Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Emi Martinez, o nouă controversă! Acuzat că "a trişat" la loviturile de departajare. Ce se vede pe imaginile finalei Cupei Mondiale | VIDEO

Emi Martinez, o nouă controversă! Acuzat că "a trişat" la loviturile de departajare. Ce se vede pe imaginile finalei Cupei Mondiale | VIDEO

Cupa Mondială

Comentarii

Portarul naţionalei Argentinei, Emiliano Martinez (30 de ani), este unul dintre eroii lui Lionel Scaloni. Francezii au ratat două penalty-uri în faţa jucătorului lui Aston Villa, dar "jocul" făcut la loviturile de departajare a atras atenţia.

O nouă controversă cu Emiliano Martinez din timpul finalei Cupei Mondiale

Pentru argentinieni este primul trofeu mondial după 36 de ani, ei triumfând şi în 1978 şi 1986. Argentina şi-a luat revanşa după ce la ediţia din 2018, în optimi, a pierdut chiar în faţa Franţei, scor 3-4. 

În Qatar, Argentina a detronat Franţa la lovituri de departajare, după ce a fost egalată de francezi de la 2-0 şi 3-2.

La festivitatea de premiere, Emiliano Martinez a făcut un gest controversat cu trofeul individual primit, iar portarul şi-a explicat gestul la adresa francezilor

Dar după ce toate imaginile au fost făcute publice, portarul a fost acuzat că "a trişat" şi "a manipulat circumstanţele" la loviturile de departajare, unde Franţa a ratat de două ori. 

Dacă argentinienii ar spune că Martinez şi-a făcut treaba, un jurnalist norvegian şi un moderator englez au analizat câteva faze petrecute la penalty-uri. 

Jurnalistul Geir Jordet a prezentat câteva imagini în care a arătat cum Emiliano Martinez a pus presiune pe francezi. La lovitura de departajare ratată de Coman, argentinianul l-a determinat pe centralul polonez Szymon Marciniak să verifice dacă mingea este aşezată corect pe punctul cu var şi astfel să amâne execuţia francezului şi să pună presiune pe el. 

Acelaşi lucru l-a făcut şi la execuţia lui Mbappe, care a marcat în schimb, iar centralul chiar i-a făcut semn cu degetul că totul este în regulă. 

Emi Martinez şi-a forţat norocul şi în faţa lui Aurelien Tchouameni. El a reţinut mingea cât timp francezul a parcurs drumul de la mijlocul terenului până la 11 metri, apoi portarul a aruncat-o în lateralul porţii, departe de mijlocaşul francez. Aurelien Tchouameni a fost printre cei care au ratat pentru naţionala lui Didier Deschamps. 

"Jocul" lui Martinez a continuat şi cu Kolo Muani, iar în cele din urmă Szymon Marciniak i-a acordat cartonaşul galben. De asemenea, polonezul a fost auzit când i-a transmis: "Te-am văzut". 

Au fost păreri împărţite privind tactica controversată, dar eficientă a lui Emiliano Martinez de la loviturile de departajare. În timp ce fostul căpitan al lui Liverpool, Jamie Carragher, a spus că la parada în faţa lui Coman s-a decis titlul mondial, un moderator englez n-a fost impresionat. 

Simon Jordan, om de afaceri, fost proprietar al clubului Crystal Palace şi în prezent moderator la talkSPORT, a tras o concluzie dură: "Cred că a trişat prin acţiunile sale, ţinerea prelungită a mingii... Apoi a aruncat-o în cealaltă parte. Acţiunile sale nu cred că sunt fair-play, nu fac parte din joc, cred că a trişat. 

Cred că e greşit din partea unui arbitru să-l lase să manipuleze circumstanţele, să crească presiunea", a declarat Simon Jordan.

 

Afla mai multe despre: emiliano martinezargentinaargentina cupa mondialaemiliano martinez controversaportar argentinalovituri de departajare argentina franta 

viewscnt
Articole similare