Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Impresionant! Un stadion va purta numele lui Olivier Giroud. Ce club a prezentat propunerea de schimbare a denumirii arenei

Impresionant! Un stadion va purta numele lui Olivier Giroud. Ce club a prezentat propunerea de schimbare a denumirii arenei

Cupa Mondială

Comentarii

Un club din Franţa vrea să-şi schimbe numele stadionului. Acesta ar urma să fie numit după fotbalistul francez Olivier Giroud.

Impresionant! Un stadion va purta numele lui Olivier Giroud. Ce club a prezentat propunerea de schimbare a denumirii arenei

Propunerea de schimbare a denumirii stadionului vine din partea celor de la Tours FC, club din a treia divizie din Franţa, susţin jurnaliştii de la L'Équipe, citaţi de sport.fr.

Numele actualei arene este ”Vallée du Cher”, iar în viitor aceasta ar urma să se numească stadionul ”Olivier Giroud”, ca un omagiu pentru golgheterul all-time al naţionalei Franţei.

Momentan, Consiliul municipal al oraşului de pe Indre-et-Loire va evalua în ce condiţii această posibilitate va deveni şi realitate.

Recordul de goluri deţinut de Thierry Henry a durat până la Campionatul Mondial din Qatar, când a fost doborât de Olivier Giroud, care a ajuns la un total de 53 de goluri, marcate în 119 meciuri pentru echipa naţională a Franţei.

Giroud a debutat în tricoul ”Cocoşului galic” în 2011, iar în această perioadă a devenit campion mondial (2018), vicecampion mondial (2022), vicecampion european (2016) şi câştigător al Ligii Naţiunilor (2021).

Tours a propus ca actuala arenă să poarte numele lui Giroud întrucât actualul vicecampion mondial a evoluat la începutul carierei şi pentru acest club, între 2008 şi 2010, perioadă în care a marcat 38 de goluri şi 69 de meciuri.

La Cupa Mondială din 2022, Olivier Giroud a fost de multe ori în centrul atenţiei. A doborât recordul de goluri al lui Henry la naţională, a marcat patru goluri - spre deosebire de ediţia dn 2018 când nu a reuşit niciunul -, iar în finală a fost schimbat (alături de Dembele) de Deschamps pe finalul primei reprize.

Cluburile la care Giroud a evoluat în carieră sunt: Grenoble, Istres, Tours FC, Montpellier, Arsenal, Chelsea şi AC Milan. La clubul italian evoluează şi în prezent.

În momentul de faţă, internaţionalul francez ajuns la 36 de ani este cotat la patru milioane de euro, conform transfermarkt.com.

Cum a fost evaluat prestaţia lui Giroud, în finala Cupei Mondiale, Argentina - Franţa

”Giroud a fost victima lui Mbappe pentru că erau momente când Giroud venea în apărare şi Mbappe rămânea mai sus acolo. A fost obligat să facă schimbarea asta”, a declarat Basarab Panduru, la Orange Sport.

Afla mai multe despre: giroudfrantacm 2022 

viewscnt
Articole similare