Gică Hagi este cel mai mare nume din fotbalul românesc, iar după ce a ales să pună capăt imensei sale cariere de fotbalist a continuat-o pe cea de antrenor. Iar primii săi paşi în antrenorat la o echipă de club din România au fost făcuţi la Poli Timişoara.
Gică Hagi a fost numit antrenor la Poli Timişoara la data e 7 noiembrie 2005, când patron la club era Marian Iancu.
Acesta a fost invitat special la emisiunea ”SportCast cu Sile”, alături de moderatorul Tudor Silviu Samuilă, unde a povestit cum a fost experienţa de la Poli Timişoara cu antrenorul Gică Hagi.
”Era din altă lume, complet din altă lume. Venea dintr-un alt fotbal”
Iancu a dezvăluit cum a fost comunicarea cu Hagi în perioada Poli Timişoara, dar şi motivele care au dus la ruptura dintre antrenor şi formaţia bănăţeană, produsă la data de 21 mai 2006.
- Aplicaţia Orange Sport este gratuită şi poate fi descărcată din Google Play şi App Store.
”Era din altă lume, complet din altă lume. Venea dintr-un alt fotbal, era încărcat cu alte informaţii, cu alte tipologii de jucători, alt tip de angajament fizic, tehnic, tactic, care cei pe care i-am pus eu la dispoziţie nu puteau să-l atingă.
Şi s-a întâmplat o ruptură între echipă şi... Am mai spus-o, Gică Hagi e un antrenor fabulos, cu o condiţie: ca şi patronul lui să fie Gică Hagi.
”Excelenţa lui Hagi e normalitatea”
Normalitatea o reprezenta Gică, nu ceilalţi. (n.r. Aşa credeţi?) Da, absolut. (n.r. Eu cred că excelenţa o reprezenta Hagi şi normalitatea, jucătorii) Dar tot normalitate e. Excelenţa este o normalitate. Toţi o căutăm şi toţi ne dorim. Iar dacă întrebi pe fiecare jucător, e cel mai bun. În mintea lui, dacă îl întrebi, el e cel mai bun. Rar sunt jucătorii care recunosc că sunt limitaţi şi blazaţi. Excelenţa lui Hagi e normalitatea pe care noi am întâlnit-o. Am avut ”Generaţia de Aur”.
”A avut probleme cu jucătorii. Nu puteau să ridice ştacheta la nivelul lui”
Aveam şi dialog direct (n.r. cu Hagi) atunci când se impunea să iau nişte hotărâri vizavi de pauza competiţională, când trebuia să aducem jucători. Şi am adus foarte mulţi jucători la cererea lui. Am luat de la Dinamo o întreagă pleiadă. Aveam comunicare directă, simplă, la obiect, fără floricele. Nu am avut niciodată probleme din punctul ăsta de vedere.
- Vrei să vezi cele mai tari competiții sportive, oriunde ai fi? Ia-ți oferta Orange Love pentru fibră și TV.
A avut el cu jucătorii deoarece ei nu puteau să ridice ştacheta la nivelul pe care şi-l dorea Hagi. Şi s-a rupt grupul de jucători un pic, comunicarea între ei şi atunci ne-am despărţit, când nu puteam să... toţi jucătorii. Pentru că le cerea ce trebuia să le ceară şi ei nu puteau să-i dea ce trebuia să dea”, a declarat Marian Iancu, în cadrul ”SportCast cu Sile”, de la Orange Sport.
Marian Iancu a fost finanaţor la Poli Timişoara în perioada 2005-2014, când formaţia bănăţeană era una dintre cele mai importante din România.
De la plecarea din Banat, Gică Hagi a mai avut experienţe ca antrenor la FCSB şi Galatasaray, pentru ca mai apoi să se ocupe de propria sa academie, cea de la Viitorul Constanţa, devenită între timp Farul.
Hagi este dublu campion al României din postura de antrenor: în 2017 şi 2023.
- Citește și
- ”De la Stanciu am aşteptări mari”. Emil Săndoi, înaintea meciurilor cu Israel şi Elveţia: ”O calificare la EURO ar însemna un restart” | EXCLUSIV
- Pictură murală cu David Popovici pe un bloc din Bucureşti. Mesajul sportivului: “Iubesc România”
- Calvarul prin care trece Christoph Daum după ce a fost diagnosticat cu cancer pulmonar: ”O sentinţă la moarte”
Afla mai multe despre: gica hagi, poli timisoara, farul constanta, marian iancu, sportcast cu sile