Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

”Eu nu am auzit în viaţa mea”. Poziţia FRF după acuzaţiile care au produs valuri în fotbalul românesc: ”Nu mai trebuia convocat” | EXCLUSIV

”Eu nu am auzit în viaţa mea”. Poziţia FRF după acuzaţiile care au produs valuri în fotbalul românesc: ”Nu mai trebuia convocat” | EXCLUSIV

Echipa națională

Comentarii

Cătălin Cîrjan (20 de ani) a produs valuri în fotbalul românesc cu discursul acid pe care l-a avut la adresa Federaţiei Române de Fotbal, iar principalul vizat a fost director ul tehnic Mihai Stoichiţă (68 de ani). Imediat, FRF a reacţionat.

Poziţia FRF după acuzaţiile făcute de Cătălin Cîrjan

Afirmaţiile lui Cătălin Cîrjan au aruncat fotbalul românesc în aer. Jucătorul care se antrenează alături de Arsenal, ocupanta primului loc în Premier League, a făcut acuze grave cu privire la selecţiile făcute la loturile de juniori ale echipei naţionale.

Ţinta atacurilor mijlocaşului în vârstă de 20 de ani a fost Mihai Stoichiţă, directorul tehnic al Federaţiei Române de Fotbal, care a fost acuzat pentru implicarea exagerată la grupele de juniori, inclusiv la schimbările din timpul meciurilor.

O primă reacţie din partea FRF a fost transmisă de Andrei Vochin, consilier al preşedintelui Răzvan Burleanu, care, evident, nu a fost de acord cu acuzele grave lansate de jucătorul de la juniorii lui Arsenal.

”La a doua acţiune, cea cu Italia, el venea după o accidentare mai serioasă şi nu jucase mult timp. După prima accidentare, că a avut două foarte grave, departamentul de scouting i s-a cerut să îi pună la dispoziţie selecţionerului lotul de juniori si chiar dacă jucase foaret puţin, a fost chemat la acţiunea din Buftea.

Am fost acolo. Eu nu am auzit aşa în viaţa mea ca un antrenor să îşi demonteze jucătorii. După opinia mea, după meciul ăla cu Italia, nu mai trebuia convocat”, a declarat Vochin, la Orange Sport.

Cătălin Cîrjan a făcut crescut la Viitorul Domneşti şi a ajuns la clubul Arsenal în vara anului 2019, iar din în ultimii ani a făcut parte din lotul U23 al ”tunarilor”.

În vârstă de 20 de ani, Cîrjan este cotat la 250.000 de euro, dar încă nu a bifat vreun minut la echipa mare a lui Arsenal, lider în Premier League.

Cătălin Cîrjan: ”S-a întors către tata şi i-a făcut semn”

”Pe domnul Stoichiţă îl ştiu de la 14 ani, de la prima acţiune pe care am avut-o la Piatra Neamţ, când s-a format lotul U15. Eram un copil, dar jucam şi marcam în Liga a 3-a.

De la 10 ani jucam la seniori. Eram lăudat zilnic de antrenorii naţionalei, dar în ziua primului meci cu Moldova mi s-a spus că nu am fizic şi că sunt rezervă. 

La 1-0 pentru Moldova am fost băgat în teren în ultimele 10 minute şi am marcat. După meciul al doilea, domnul Stoichiţă servea masa cu părinţii a doi jucători care fuseseră titulari în ambele jocuri. A şi plecat cu ei în maşină spre Bucureşti.

Apoi, la 16 ani, la o acţiune cu o dublă împotriva Italiei, am fost printre puţinele rezerve neutilizate în primul joc. Mă antrenasem foarte bine, după ce tocmai revenisem de la un stagiu cu Arsenal.

Ţin minte că cei de acolo mă lăudaseră şi le spuseseră tatălui şi agentului meu că sunt top class. În cel de-al doilea meci cu Italia am fost titular. La încălzire, singurul nume care se auzea era Cîrjan.

Cum am fost certat de domnul Mogoşanu, care era selecţioner, nu am fost certat de nimeni niciodată. Tot felul de motive inventate, că nu stau bine, că nu trebuia să pasez într-o parte, ci în alta. Repet, asta era la încălzire.

Am înţeles acum că tot circul ăla era făcut cu dedicaţie, nu mai sunt un copil. Voiau sa-mi ia încrederea şi să mă facă să nu fiu concentrat.

Am fost schimbat în repriza a doua, aproape că n-am atins mingea pentru că se juca numai lung la cererea antrenorilor. Schimbările nu erau făcute de antrenor ci de domnul Stoichiţă”, a afirmat Cîrjan.

Afla mai multe despre: catalin cirjanfrfechipa nationala 

viewscnt
Articole similare