Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Scandal monstru în jurul Cupei Mondiale U20! Indonezia a refuzat să o primească pe Israel şi şi-a pierdut dreptul de a găzdui turneul. Ce s-a întâmplat

Scandal monstru în jurul Cupei Mondiale U20! Indonezia a refuzat să o primească pe Israel şi şi-a pierdut dreptul de a găzdui turneul. Ce s-a întâmplat

Fotbal

Comentarii

FIFA a decis miercuri să retragă Indoneziei dreptul de organizare a Cupei Mondiale U20, după ce un oficial al ţării asiatice a refuzat să primească echipa Israelului pe insula Bali.

Wayan Koster, guvernatorul din Bali, a anunţat săptămâna trecută că refuză să găzduiască meciurile echipei de tineret din Israel pe teritoriul insulei pe care o guvernează.

”Administraţia Provincială Bali solicită Ministerului Sportului să interzică echipei Israelului să concureze în Bali. Noi nu acceptăm participarea echipei din Israel”, este propunerea făcută de Koster guvernului indonezian, în condiţiile în care între Indonezia şi Israel nu sunt relaţii diplomatice.

Anunţul lui Koster, care a fost susţinut şi de alţi politicieni indonezieni, a obligat FIFA să anuleze tragerea la sorţi a competiţiei, care ar fi urmat să se desfăşoare în Bali, la 31 martie.

Scandal monstru în jurul Cupei Mondiale U20

Anunţul FIFA a generat reacţii ale oficialilor Federaţiei Indoneziene de Fotbal (PSSI). Preşedintele forului indonezian, Arya Sinulingga a declarat pe site-ul oficial al PSSI că organizaţia condusă de el nu a primit încă o motivaţie oficială de la FIFA pentru retragerea dreptului la organizarea Cupei Mondiale U20.

Sinulingga crede că motivele politice nu trebuie să fie cauza unui refuz de participare pentru Israel şi se teme de consecinţele pe care decizia FIFA le va avea pentru fotbalul indonezian.

La începutul acestei luni, protestatarii au mărşăluit în capitala Jakarta fluturând steaguri indoneziene şi palestiniene, solicitând să nu se permită participarea Israelului.

Gazdele au refuzat să o primească pe Israel

Populaţia Indoneziei este predominant musulmană. Majoritatea musulmanilor indonezieni practică o versiune moderată a islamului, dar în ultimii ani s-a înregistrat o creştere a conservatorismului religios.

În ultimul an, forţele israeliene au făcut mii de arestări în Cisiordania şi au ucis peste 200 de palestinieni, inclusiv luptători şi civili. În atacurile palestiniene, peste 40 de israelieni şi trei ucraineni au murit.

În acest moment, FIFA trebuie să găsească repede, până în luna mai, o gazdă pentru competiţia care urma să se desfăşoare între 20 mai şi 11 iunie în şase provincii ale Indoneziei: Jakarta, Sumatra de Sud, Java de Vest, Java Centrală, Java de Est şi Bali. Conform comunicatului FIFA, datele competiţiei rămân neschimbate.

Afla mai multe despre: cupa mondială u20 

viewscnt
Articole similare