Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Exemplu pentru Nicolae Dică! Cum a procedat fostul antrenor de la FCSB când Gigi Becali şi-a depăşit atribuţiile: ”Am coloană vertebrală”

Exemplu pentru Nicolae Dică! Cum a procedat fostul antrenor de la FCSB când Gigi Becali şi-a depăşit atribuţiile: ”Am coloană vertebrală”

FCSB

Comentarii

După demisia lui Toni Petrea (47 de ani), Nicolae Dică (42 de ani) urmează să fie instalat pe banca tehnică a FCSB-ului, într-unul dintre cele mai negre momente din istoria clubului: nivelul de implicare al patronului la echipă este mai mare ca oricând, iar lotul nu are valoarea necesară pentru a îşi atinge obiectivele.

Încă de când a venit la FCSB, Gigi Becali s-a implicat la echipă. Acest lucru este clar. Fie că o făcea financiar sau încerca să impună vreun jucător, latifundiarul mereu a fost ”intruziv”.

Totuşi, ce s-a schimbat drastic în ultimii ani este nivelul de implicare al patronului: dacă anterior nu îndrăznea să încurce tehnicieni precum Cosmin Olăroiu sau Victor Piţurcă, acum face legea la echipă.

Fostul selecţioner a avut câteva ”clinciuri” cu Becali în această privinţă, care au dus în final la ruptura dintre cei doi şi la plecarea lui Piţurcă de la Bucureşti.

În orice caz, în ultimii ani, patronul de la FCSB nu a mai adus antrenori importanţi la club, ci ”marionete”, pe care putea să le controleze după bunul plac prin intermediul unui simplu telefon.

În final, această politică a dus la o lipsă clare de rezultate şi un declin incredibil al echipei, iar, în acest debut de sezon, FCSB va suferi a patra schimbare de antrenor din ultimul an.

Nicolae Dică urmează să fie instalat pe banca formaţiei roş-albastre, iar acesta a fost avertizat să nu ajungă precum predecesorii săi, care erau, practic, ca nişte preşuri pentru patron.

Exemplu pentru Nicolae Dică

Un exemplu bun pentru Dică ar fi Cristiano Bergodi, care a ajuns să fie dat afară de la FCSB, în 2009, pentru că l-a ”evacuat” pe patron din vestiar la pauza unui meci.

Important este că italianul şi-a păstrat principiile indiferent de consecinţe, o lecţie importantă atât pentru Dică, cât şi pentru oricine altcineva.

Nu am regrete. Pot să spun cu certitudine că în perioada în care am fost la Steaua (n.r. FCSB) patronul nu s-a băgat niciodată la echipă, a fost doar acel episod când domnul Becali a intrat în vestiar la pauza meciului cu Sheriff Tiraspol.

Nici atunci nu a fost ceartă, ci în mod civilizat l-am rugat să iasă din vestiar, dar cu toţii avem orgolii şi după meci m-a dat afară. Îmi pare rău fiindcă acolo am început ceva frumos şi aş fi putut avea rezultate.

[...] Am 22 de ani de antrenorat şi ştiu cum trebuie să mă comport, am coloană vertebrală şi caracter”, a declarat Cristiano Bergodi pentru Prosport.

Afla mai multe despre: fcsb 

viewscnt
Articole similare