You are here:

Explicaţiile rezultatului dezamăgitor obţinut de Cătălin Chirilă în proba de canoe simplu 1000 m: "A fost dezavantajat de natură, nu este o scuză"

Explicaţiile rezultatului dezamăgitor obţinut de Cătălin Chirilă în proba de canoe simplu 1000 m: "A fost dezavantajat de natură, nu este o scuză"
Comentarii

Ioan Bîrlădeanu, preşedintele Federaţiei Române de Kaiac Canoe, a explicat motivul pentru care Cătălin Chirilă a ratat calificarea în finala probei de canoe simplu 1000 de metri.

Ioan Bîrlădeanu a vorbit despre rezultatul modest obţinut de sportivul care şi-a început parcursul în proba de canoe simplu 1000 de metri, în serii, cu un rezultat excelent.

Vremea nu a fost de partea fostului deţinător al recordului olimpic, susţine şeful Federaţiei Române de Kaiac Canoe, care a menţionat faptul că vremea l-a dezavantajat semnificativ pe Cătălin Chirilă, în prima semifinală. De asemenea, startul modest al sportivului în vârstă de 26 de ani a contribuit la timpul sub aşteptări obţinute de acesta.

Ioan Bîrlădeanu: "Este un necaz, dar nu este un sfârşit de lume"

"Categoric că toată lumea vrea să afle, şi noi vrem să aflăm, încă este prea la cald ca să tragem concluzii acum, este foarte important să avem o analiză cu el şi cu antrenorul. Din punctul meu de vedere, categoric a fost dezavantajat de natură, nu este o scuză, trebuia să depăşim şi astfel de momente.

Fiind sportul foarte dificil, cine cunoşte canoe de simplu, în momentul când ai vânt dezavantaj pe partea în care tragi este foarte complicat pentru că aceste bărci nu au cârmă ca să poţi să o cârmeşti cum vrei tu, valurile fiind foarte mari, partea opusă vâslitului lui.

A avut ghinionul de a se dezechilibra de câteva ori în cursă, categoric l-a costat acea zecime cu care era în finală şi probabil că în finală era cu totul altceva.

Automat, cine ştie sportul nostru, când e vântul pe partea opusă pe care tragi, pe partea pe care vâsleşti trebuie să faci foarte multă degajare, asta înseamnă o frână, pe înţelesul tuturor. Costă fantastic de mult, el fiind şi un sportiv mai greu a fost dezavantajat din acest punct de vedere, este un necaz, dar nu este un sfârşit de lume, dar trebuie să vedem ce e de făcut ca să nu se mai repete.

Nu l-a prins în poziţia corespunzătoare la start, nu a fost un impediment foarte mare pentru că se poate recupera, nu e prima oară când recuperează.

Pe prima parte vântul n-a fost aşa puternic, cu valuri, graficul lui de cursă fiind axat pe partea a doua să vină şi în momentul în care a început să ridice la un moment dat am zis că îi va depăşi pe toţi, s-a dezechilibrat, am văzut de cel puţin două ori iar în final i-a fost foarte dificil să intre în primi patru, cum ne doream.", a explicat Ioan Bîrlădeanu, la TVR.

Afla mai multe despre: jocurile olimpicecatalin chirilaparis 2024 

viewscnt
Articole similare