You are here:

Veste excelentă pentru FCSB! Titularul "roş-albaştrilor" va avea drept de joc la meciul decisiv cu Sparta Praga

Veste excelentă pentru FCSB! Titularul "roş-albaştrilor" va avea drept de joc la meciul decisiv cu Sparta Praga
Comentarii

Joyskim Dawa, unul dintre oamenii de bază din apărarea celor de la FCSB, va putea evolua pentru gruparea "roş-albastră" în returul cu Sparta Praga din turul trei preliminar UEFA Champions League.

Fundaşul camerunez a încasat un cartonaş galben în repriza secundă a partidei de la Praga, în faţa campioanei Cehiei. Fundaşul adus de FCSB de la FC Botoşani în urmă cu doi ani a comis un fault neglijent după ce a pierdut balonul, fapt care a dus la sancţionarea sa cu un cartonaş galben. Acelaşi Dawa a încasat alte două cartonaşe galbene în ambele meciuri disputate în faţa celor de la Maccabi Tel Aviv, în precedentul tur preliminar.

În mod normal, în cadrul unei competiţii europene, trei cartonaşe galbene acumulate pe parcursul mai multor partide ar duce la suspendarea unui jucător pentru un meci. UEFA a explicat articolul din regulament care îi va permite lui Dawa să evolueze în returul cu Sparta Praga.

Joyskim Dawa va putea evolua la partida cu Sparta Praga, de la Bucureşti

"Înainte de faza grupelor, jucătorii şi oficialii echipei sunt suspendaţi pentru următorul meci din competiţie după trei avertizări, care nu au fost direct roşu, precum şi în urma oricărei avertizări cu număr impar (a cincea, a şaptea, a noua etc.).

În mod excepţional, după finalizarea fiecărei runde dintr-o competiţie de club UEFA (adică UEFA Champions League şi/sau UEFA Europa League şi/sau UEFA Europa Conference League) în care un jucător a fost înregistrat pe lista unui club şi eligibil pentru a juca, numărul de cartonaşe galbene pe care le-a primit, care nu au dus la o suspendare directă repetată, este redus cu unul.", este prezent în articolul 52 din regulamentul celor de la UEFA.

Astfel, FCSB se va putea baza pe ambii fundaşi centrali titulari la meciul de la Bucureşti în faţa campioanei Cehiei, partidă decisivă pentru sezonul campioanei României pe plan european.

În cazul în care FCSB se va califica în play-off-ul UEFA Champions League, campioana României va întâlni câştigătoarea duelului dintre Malmo şi PAOK. În cazul în care va suferi un eşec la partida retur cu Sparta Praga, FCSB va întâlni formaţia austriacă LASK Linz, în play-off-ul UEFA Europa League.

Afla mai multe despre: uefa champions leaguejoyskim dawafcsbsparta pragapaokmalmo 

viewscnt
Articole similare