You are here:

”Fac acest stadion de 30 de mil. de euro”. Ion Ţiriac anunţă că va construi o nouă arenă: ”Cred că ajung banii pe care i-am pus deoparte”

”Fac acest stadion de 30 de mil. de euro”. Ion Ţiriac anunţă că va construi o nouă arenă: ”Cred că ajung banii pe care i-am pus deoparte”

Special

Comentarii

Ion Ţiriac anunţă că va construi o nouă arenă, care va costa aproximativ 30 de milioane de euro.

Unul dintre cei mai bogaţi oameni de afaceri din România, Ion Ţiriac îşi continuă investiţiile în sport şi în infrastructură sportivă.

Miliardarul în vârstă de 83 de ani susţine că a alocat un buget de 30 de milioane de euro pentru construirea unui noi stadion.

Ion Ţiriac, investiţie de 30 de milioane de euro într-un stadion de tenis: ”Nu fac un Taj Mahal”

Fostul mare tenismen are în continuare planuri pentru dezvoltarea sportului din România. Însă, mai presus de toate, el îşi doreşte să readucă la Bucureşti trofeul Ţiriac-Năstase.

În trecut, acesta s-a disputat pe arenele BNR, care au fost însă închise. Acum, Ion Ţiriac spune că va construit din banii săi o arenă de tenis de aproximativ 30 de milioane de euro:

”Fac acest stadion de tenis, cred că ajung banii pe care i-am pus deoparte, este undeva între 30 de milioane de euro. Nu fac un Taj Mahal, fac o treabă funcţională, adică să funcţioneze.

Madison Square Garden este în mijlocul New York-ului şi de 50 de ani are hochei la 04:00 după-amiază şi baschet la 08:00 seara”, a anunţat Ion Ţiriac.

Ion Ţiriac acuză în continuare situaţia de la arenele BNR

România a rămas fără turneul Ţiriac-Năstase, care a fost mutat la Budapesta, în 2017, deoarece arenele BNR nu mai îndeplineau criteriile impuse de ATP.

Arena este deţinută de Banca Naţională a României, care a preferat să o păstreze în proprietate, dar fără să investească vreun ban în ea.

”Singurul lucru care trebuie readus înapoi este turneul internaţional care este singura competiţie internaţională pe care România a avut-o şi din cauza nenorocirii... Scrie-ţi acolo cum s-a furat arena lui Ceauşescu pe care ne-a făcut-o nouă, cum a dispărut şi nu am mai putut să jucam tenis.

Nu a furat-o, a dat şi Guvernul, şi BNR, şi toată lumea. Dumneata ai înţeles că nu poţi să vinzi proprietatea publică a statului, nu se vinde.

Trebuia să o treci în privat, aia era în administrarea MTS, care a dat-o pe 200.000 de dolari, când eu, în'90, am plătit 300.000 de dolari s-o refac, să aibă România unde să joace Cupa Davis”, a mai spus Ţiriac.

Afla mai multe despre: ion tiriac 

viewscnt
Articole similare