You are here:

Faţă în faţă cu istoria. Luis de la Fuente, înaintea finalei Spania - Anglia: ”Să vezi o ţară angajată în spatele echipei, indiferent de rezultat, e extraordinar”

Faţă în faţă cu istoria. Luis de la Fuente, înaintea finalei Spania - Anglia: ”Să vezi o ţară angajată în spatele echipei, indiferent de rezultat, e extraordinar”galerie foto

EURO

Comentarii

Selecţionerul Spaniei, Luis de la Fuente (63 de ani), a prefaţat confruntarea cu Anglia, din finala EURO 2024 de la Berlin.

A luat modelul României la EURO 2024. O Spanie întreagă pentru ”Furia Roja” 

Spania şi Anglia se întâlnesc în marea finală a Campionatului European din Germania 2024. Meciul este programat de la ora 22:00, pe Stadionul Olimpic din Berlin.

Ibericii au câştigat grupa B la EURO 2024 şi au trecut în optimi de Georgia (4-1), în sferturi de Germania (2-1) şi în semifinale de Franţa (2-1).

Înaintea duelului de pe Olympiastadion, Luis de la Fuente a avut un mesaj războinic pentru elevii săi din naţionala Spaniei, pe care speră să-i facă nici mai mult, nici mai puţin decât campioni europeni.

”Spania vrea să scrie istorie prin câştigarea competiţiei pentru a patra oară. Noi am făcut deja asta ajungând aici, continuând creşterea noastră. Dar asta nu înseamnă că putem câştiga întotdeauna. Însă această impresie colectivă, acest progres, sunt peste orice rezultat.

Trebuie să fim mândri de tot ce am făcut. Pentru că avem un mare prezent şi un mare viitor. Şi să vezi o ţară angajată în spatele acestei echipe, indiferent de rezultat, este un lucru extraordinar. 

Suntem emoţionaţi să vedem o ţară cu atât de multă speranţă, afecţiune, armonie şi unitate, aşa cum nu am mai văzut de mult. Noi suntem pregătiţi să luptăm pentru victorie şi trebuie să rămânem fideli ideii noastre de joc”, a declarat de la Fuente, înaintea finalei de la Berlin.

Pentru Spania, finala EURO 2024 este a cincea europeană, după ce a pierdut una (1984) şi s-a impus în alte trei: în 1964, 2008 şi 2012.

Afla mai multe despre: spanialuis de la fuenteeuro 2024 

viewscnt
Articole similare