Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

FCSB vs Farul, cine este cea mai bună din Superligă? Care a câştigat ”la mustaţă” lupta inedită de la Orange Sport. Finalul, de toţi banii: ”Cu nota antrenorului, ei ar trece peste” | EXCLUSIV

FCSB vs Farul, cine este cea mai bună din Superligă? Care a câştigat ”la mustaţă” lupta inedită de la Orange Sport. Finalul, de toţi banii: ”Cu nota antrenorului, ei ar trece peste” | EXCLUSIV

Fotbal intern

Comentarii

Basarab Panduru şi Nicolae Dică au fost invitaţii moderatorului Dan Udrea în studioul Orange Sport, la emisiunea ”Sport Report” şi au fost solicitaţi să facă o comparaţie între primele două clasate din Superligă, respectiv Farul şi FCSB, din mai multe perspective.

FCSB vs Farul, cine este cea mai bună din Superligă? 

Farul şi FCSB sunt primele două clasate din play-off-ul Superligii. Constănţenii sunt lideri cu 43 de puncte, în timp ce bucureştenii au trei mai puţine, cu patru etape rămase de jucat din acest sezon.

Astfel, în acest moment, cele două sunt principipalele contracandidate la titlu şi au fost puse faţă în faţă şi analizate de Basarab Panduru şi Nicolae Dică din perspectiva a nouă capitole diferite.

Acestea se referă la: postul de portar, calităţile individuale, jocul colectiv, fazele fixe, jocul defensiv, jocul ofensiv, forţă/dueluri, banca de rezerve şi forma de moment.

Cei doi experţi Orange Sport au acordat fiecare câte o notă, iar, la final, s-a făcut o medie generală, unde una dintre cele două adversare s-a impus cu un uşor avantaj.

Capitolul 1 - portarul: FCSB 8 / Farul 7

Dică: ”Târnovnanu e mai bun, dar Aioani a crescut mult la jocul cu piciorul de când a venit la Farul”.

Capitolul 2 - calităţi individuale: FCSB 8 / Farul 7,5

Pandi: ”Parcă mai mulţi buni are FCSB, dar şi Farul are câţiva jucători interesanţi, mai ales tineri”.

Capitolul 3 - joc colectiv: FCSB 7 / Farul 8

Pandi: ”Farul cam joacă ceva, rezolvă parcă mai mult ca echipă, ceilalţi parcă mai mult individual”.

Capitolul 4 - faze fixe: FCSB 7,5 / Farul 7,5

Pandi: ”FCSB a luat mai multe goluri decât Farul? Faptul că au dat golul (n.r. Compango, din centrarea lui Coman din corner) la 0-0 la Craiova cântăreşte mult”.

Dică: ”FCSB, ofensiv stau bine la fazele fixe că au oameni înalţi. Cei de la Farul nu au primit prea multe goluri din faze fixe şi au început să şi dea. Aş vedea egalitate aici între cele două.

Capitolul 5 - joc defensiv: FCSB 7,5 / Farul 8

Pandi: ”Farul joacă să dea gol, iar dacă e minutul 60-70 joacă să nu ia gol. Introduce jucători de apărare şi te trezeşti că nu mai poţi să dai gol. Acum, faţă de alţi ani, parcă e totul calculat. 

(n.r. către Dică) FCSB are o fază defensivă bună? (n.r. amândoi râd). Parcă Farul face mai bine faza defensivă când trebuie”.

Dică: ”Farul e o echipă bine organizată defensiv. Eu cred că e mai bună Farul”.

Capitolul 6 - joc ofensiv: FCSB 8 / Farul 8,5

Pandi: ”Farul joacă după nişte reguli, nu după capul lor. FCSB e bună şi ea ofensiv, în mod normal minim un gol ar trebui să marcheze în fiecare meci în campionatul nostru, să nu zic chiar două. Şi la FCSB am văzut câteva faze frumoase”.

Dică: ”Farul e o echipă care îmi place, începând cu construcţia cu mingea de la portar şi mai departe. Se vede că au un joc colectiv bun. Îi văd mai buni”.

Capitolul 7 - forţă / dueluri: FCSB 7,5 / Farul 8

Pandi: ”Sunt construite puţin diferit. Pare că FCSB are mai mulţi jucători de atac, iar Farul de apărare. Lui Grameni i-aş da un 8 (n.r. ca poziţie în teren), parcă Olaru, Edjouma sau Tavi ar fi peste Grameni (n.r. ca rol în jocul echipei)”.

Dică: ”Pe FCSB o văd peste Farul la acest capitol. Compagno şi Coman au şi ei forţă în atac”.

Capitolul 8 - banca de rezerve: FCSB 8 / Farul 7

Pandi: ”FCSB bate de departe. Are bancă bună. Dacă îi iau la puricat pe cei de la Farul, parcă au dat mai multe goluri decît cei de la FCSB. Omrani două goluri, Ovidiu Popescu niciun gol.

La FCSB, banca e mai cu nume, dar la Farul cei care au venit de pe bancă au dat mai multe goluri”.

Capitolul 9 - forma de moment: FCSB 8 / Farul 7,5

Pandi: ”Ultimele cinci meciuri, FCSB parcă vine din spate, vine în trap din spate, te cam sperie, îi auzi. Sunt capabili să bată pe toată lumea până la finalul campionatului? Eu cred că da”.

Dică: ”Eu zic că sunt egale. Ambele au probleme în deplasare”.

FCSB, avantaj minim

La final, media generală a fost următoarea pentru cele două oponente:

  • FCSB - 7,8
  • Farul - 7,6 

Ideea care a închis această parte a emisiunii merită şi ea menţionată şi a fost ”aruncată” de Basarab Panduru: ”N-ai pus ceva cu care Farul ar trece peste: nota antrenorului”.

Răspunsul a venit imediat din partea moderatorului emisiunii, Dan Udrea: ”Eh, dar sunt multe lucruri pe care nu le-am pus”.

Afla mai multe despre: fcsbfarulsuperliga 

viewscnt
Articole similare