Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Final de eră la Dinamo! Cel mai bine plătit jucător de la club, ultimul rămas din perioada Cortacero, şi-a reziliat contractul

Final de eră la Dinamo! Cel mai bine plătit jucător de la club, ultimul rămas din perioada Cortacero, şi-a reziliat contractul

Dinamo București

Comentarii

Venirea lui Pablo Cortacero la Dinamo a fost începutul sfârşitului pentru ”câini”. Salariile pe care spaniolul a promis să le plătească noilor jucători au adus clubul în insolvenţă, iar alb-roşii vor fi nevoiţi să suporte consecinţele perioadei petrecute de iberic în Ştefan cel Mare pentru o bună perioadă de timp.

După ce a cucerit ultimul titlu din palmaresul său, din 2007, Dinamo a fost pe o constantă pantă descendentă, care a dus în final la cea mai mare umilinţă din istoria clubului, retrogradarea din primul eşalon.

În cei 74 de ani de existenţă ai săi, trupa roş-albă nu petrecuse niciun sezon în afara primei divizii, însă o soartă şi mai cruntă ar putea să o aştepte acum.

Înaintea noului sezon din Liga 2, care debutează în mai puţin de o lună, Dinamo nu a putut să rezolva decât trei transferuri, până acum, nu are antrenor principal şi are un lot mult sub nivelul eşalonului secund.

Viitoarele rivale din Liga 2 ale ”câinilor” defilează cu echipa pregătită în prezent de Ionel Augustin şi Iulian Mihăescu, iar norul de incertitudine din jurul clubului previne situaţia din a se îmbunătăţi.

Final de eră la Dinamo

Răzvan Zăvăleanu afirma că este în discuţii să aducă noi investitori la club, dar, deocamdată, nimic nu a fost anunţat în acest sens, iar clubul continuă să se scufunde în abis.

Totuşi, dinamoviştii au primit astăzi şi o veste oarecum bună, poate ”dulce-acrişoară”: conform Fanatik, Andrei Radu (26 de ani) şi-a reziliat contractul din clubul.

Fundaşul stânga era cel mai bine plătit jucător de la club, cu un salariu de 9.000 - 9.500 de euro, mult peste foştii săi coechipieri Gabi Torje şi Cosmin Matei, care încasau în jur de 3.000 - 4.000 de euro pe lună.

Motivul pentru această discrepanţă? Andrei Radu a fost adus la club în era Pablo Cortacero, când anumiţi jucători din Ştefan cel Mare erau remuneraţi, în acte cel puţin, cu 50.000 de euro.

Aşadar, deşi pierde un jucător valoros pentru Liga 2, care a evoluat într-o multitudine de meciuri în ultima stagiune, Dinamo măcar scapă de grija salariului acesta şi are nou spaţiu de manevră în buget.

Cotat la 250.000 de euro de transfermarkt, Radu a însumat 47 de apariţii în tricoul roş-alb, marcând un singur gol.

Afla mai multe despre: andrei radu 

viewscnt
Articole similare