Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Fotbaliştii meniţi să asigure viitorul FCSB-ului: ”În 30 de ani de când mă ocup de fotbal nu am întâlnit aşa ceva”

Fotbaliştii meniţi să asigure viitorul FCSB-ului: ”În 30 de ani de când mă ocup de fotbal nu am întâlnit aşa ceva”

FCSB

Comentarii

După ce ani buni nu a avut academie, întrucât a fost desfiinţată de Gigi Becali, FCSB a fost obligată să formeze din nou echipele de juniori, iar în prezent are unul dintre cele mai bune centre de dezvoltare din ţară.

La începutul acestui sezon, Dinamo avea cel mai tânăr lot din Liga 1, urmată de FCSB, dar lucrurile s-au schimbat drastic de atunci.

”Câinii” aveau o multitudine de juniori la echipă doar pentru că nu aveau de ales, iar odată cu ridicarea interdicţie la transferuri, Dinamo a început să aducă jucători aproape fără să gândească.

Media de vârstă a echipei a crescut, iar FCSB a devenit formaţia cu cel mai tânăr lot din Liga 1, cu o medie de puţin peste 25 de ani, conform CIES.

Acest lucru este dovadă a schimbării de filozofie care a avut loc la Bucureşti, Gigi Becali nemaifiind dispus să plătească salarii mari unor jucători trecuţi de ”vârful” carierei.

Totuşi, mai toţi fotbaliştii tineri de la prima echipă a FCSB-ului sunt aduşi din alte părţi, nu crescuţi la club, dar acest lucru s-ar putea schimba în anii care urmează.

Fotbaliştii meniţi să asigure viitorul FCSB-ului

Prezent la finala Cupei Elitelor U15, câştigată de FCSB cu 5-0 împotriva lui U Cluj, după ce îşi trecuse în cont şi Liga Elitelor U15, MM Stoica a vorbit la superlativ despre tinerii roş-albaştri, lăudând în special mentalitatea de care ”copiii ăştia” dau dovadă.

”(n..r. aveţi viitorul asigurat?) Da, depinde cum vor creşte, pentru că foarte mulţi copii se pierd în ultimii ani de juniorat, dar la grupa asta am aşa încredere în cum s-a lucrat, în Alin Stoica şi în colectivul pe care îl conduce.

Copiii ăştia conduc 4-5 la 0 şi ei fac pressing şi merg peste adversari să marcheze. Aşa mentalitate vă mărturisesc că în 30 de ani de când mă ocup de fotbal nu am întâlnit.

Insuflată de antrenori, acceptată fără reţinere de juniori şi am mare încredere că dintre ei câţiva vor face pasul la prima echipă, oricând poate să îţi vină un exemplu din pepinieră, de ce nu?”, a declarat MM Stoica.

Afla mai multe despre: mm stoica 

viewscnt
Articole similare