Florin Talpan a prezentat mai multe acte judecătorilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru a demonstra că Steaua este deţinătoarea palmaresului.
Joi, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a avut loc al doilea termen din recursul pentru palamaresul Stelei, palmares revendicat şi de FCSB.
Florin Talpan, juristul Stelei, a prezentat în faţa instanţei mai multe documente oficiale care arată că CSA este deţinătoarea mărcii, culorilor şi palmaresului.
Cu ce acte s-a prezentat Florin Talpan în faţa judecătorilor
Pagina de Facebook ”Glasul Steliştilor” - care aparţine unui grup de suporteri - a prezentat câteva dintre documentele oficiale pe care Florin Talpan le-a adus în instanţă.
- Aplicaţia Orange Sport este gratuită şi poate fi descărcată din Google Play şi App Store.
Unul dintre aceste acte este solicitarea semnată de Gigi Becali, în ianuarie 2004, prin care patronul FCSB le cerea voie celor de la CSA să-i permită să înregistreze marca Steaua.
Răspunsul la acea solicitare făcută de Gigi Becali a fost negativ, însă patronul FCSB n-a ţinut cont de el şi până la urmă a înregistrat marca Steaua. Care, până la urmă, i-a fost anulată de ÎCCJ în decembrie 2014.
Prin această solicitare, Florin Talpan a vrut să demonstreze că FCSB n-a fost vreodată posesoarea mărcii Steaua.
- Vrei să vezi cele mai tari competiții sportive, oriunde ai fi? Ia-ți oferta Orange Love pentru fibră și TV.
Un alt document prezentat de Florin Talpan a fost răspunsul semnat de Ministrul Sportului, Eduard Novak, prin care a confirmat că FCSB a fost înfiinţată în anul 2003.
Acest răspuns al Ministerului Sportului a fost completat de un alt document, o copie după Certificatul de Identitate Sportivă al FCSB-ului, din care reiese că echipa a luat naştere în 2003.
Florin Talpan este încrezător într-o nouă victorie contra FCSB-ului
În procesul pentru palmaresul Stelei, CSA a avut câştig de cauză la cele două instanţe la care cazul s-a judecat până acum.
În primă instanţă, pe 5 iulie 2019, Tribunalul Bucureşti a confirmat că Steaua este deţinătoarea palmaresului din 1947 până în 2003.
Decizia a fost atacată la Curtea de Apel, care, pe 28 iunie 2021, a hotărât că Steaua are totuşi palmaresul din 1947 până în 1998 - an în care secţia de fotbal a fost preluată în administrare de AFC Steaua - deţinută de Viorel Păunescu.
Acum, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie nu se judecă pe fond, ci magistraţii trebuie să se pronunţe dacă Tribunalul Bucureşti şi Curtea de Apel Bucureşti au aplicat corect legea.
În şedinţa de joi, magistraţii de la Înalta Curte au decis să amâne verdictul până pe 16 martie.
Florin Talpan este convins că va obţine o nouă decizie favorabilă şi problema palmaresului Stelei va fi tranşată definitiv.
”Eu zic că voi câştiga, pentru că FCSB nu are cum să fie continuatoarea Clubului Sportiv al Armatei Steaua şi n-are cum să deţină palmaresul, este un club fondat în anul 2003.
Am şi depus la dosar două adrese semnate de către Ministrul Sportului în care chiar ei spun lucrul acesta.
Din probele depuse de către mine la dosar rezultă foarte clar că noi deţinem palmaresul echipei de fotbal din 1947 până în 1998”, a declarat Florin Talpan, conform prosport.ro.
- Citește și
- ”Avem nevoie doar de licenţa ta. Prezenţa ta ne deranjează”. Episoadele care i-au pus capac lui Strizu la FCSB | EXCLUSIV
- Gică Hagi, despre un alt mare fotbalist din istoria României: ”Un mijlocaş foarte bun, foarte talentat”
- Imagini şocante cu piciorul unui jucător de la UTA după meciul cu CFR. Ce decizie a luat Rusandu după acest fault: ”Nu este apt psihic să arbitreze”. VIDEO
Afla mai multe despre: talpan