Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

FRF a reacţionat după ce Gică Popescu a solicitat folosirea emblemei din 1994: ”Nu a mai revenit cu precizările”

FRF a reacţionat după ce Gică Popescu a solicitat folosirea emblemei din 1994: ”Nu a mai revenit cu precizările”

Echipa națională

Comentarii

În cadrul unei conferinţe de presă, Gică Popescu s-a declarat dezamăgit de felul în care au decurs negocierile între componenţii ”Generaţiei de Aur” şi FRF pe tema folosirii emblemei naţionalei care a jucat la Mondialul din 1994. La scurt timp după declaraţile ”Baciului”, Federaţia Română de Fotbal a emis un comunicat.

”Având în vedere declaraţiile făcute de domnul Gică Popescu, referitoare la solicitarea de a folosi fosta siglă a Federaţiei Române de Fotbal, facem următoarele precizări:

La data de 9 ianuarie 2024, domnul Gheorghe Popescu a solicitat dreptul de a folosi vechea siglă a FRF.

După analiza cadrului legal şi contractual în care FRF îşi desfăşoară activitatea, răspunsul FRF către domnul Gheorghe Popescu a fost transmis în data de 15 ianuarie 2024.

Sigla FRF utilizată pe echipamentul de joc în cadrul jocurilor contând pentru turneul final al FIFA World Cup 1994 reprezintă o marcă înregistrată FRF. Prin urmare, pentru a se putea exprima acordul de utilizare a acesteia de către o terţă parte, precum şi limitele acestei utilizări, era necesar a se comunica persoana (fizică sau juridică) organizatoare a evenimentului, urmând a se încheia un contract de cesiune temporară a mărcii cu aceasta.

Totodată, i s-a transmis domnului Popescu faptul că FRF nu poate accepta utilizarea siglei împreună cu denumiri, sigle, mărci, reprezentări grafice etc ale unor terţe persoane juridice, parteneri comerciali sau sponsori ai evenimentului, FRF nefiind implicată în organizare, pentru a evita astfel un conflict de brand cu actualii sponsori şi parteneri comerciali ai FRF şi ai Echipei naţionale a României, care beneficiază de exclusivitate, conform contractelor semnate.

Domnul Gheorghe Popescu nu a mai revenit cu precizările solicitate, aceasta fiind singura comunicare pe acest subiect între FRF şi domnul Popescu”, se arată în comunicatul emis de FRF.

Ce a declarat Gică Popescu

"Eu am făcut un demers către Federaţia Română de Fotbal şi răspunsul a fost scurt. Au spus că sunt de acord să facem o cesiune temporară a emblemei, dorind cei de la FRF să ia legătura cu persoana fizică sau juridică care se ocupă de acest eveniment.

Când am citit primul punct, am spus că e ok. Dar apoi au spus că sunt de acord ca emblema să apară doar pe tricourile de joc, pe care le vor folosi jucătorii  şi fără sponsori.

Ştiţi că un astfel de eveniment, fără sponsori, nu se poate organiza, e imposibil. Au mai spus că nu sunt de acord cu comercializarea tricourilor. Şi atunci am fost nevoiţi să renunţăm şi să facem acest tricou (n.r. prezentat în galeria foto de mai sus) cu emblema Generaţiei de Aur. Sunt tricouri pe care dorim să le vindem într-un număr uriaş.

Ar fi palma cea mai mare pe care publicul poate să o dea celor care nu ne-au lăsat să folosim emblema pe care noi am făcut-o mare şi care nu mai există. 

Ştiţi foarte bine că Federaţia Română de Fotbal şi-a schimbat emblema cu care echipa naţională joacă pe piept. Asta este, nu s-a putut, am fost nevoiţi să facem acest lucru. Sunt convins că nu emblema va fi importantă pentru spectatori, ci faptul că vor avea tricoul pe care noi îl vom îmbrăca ultima data pentru echipa naţională.", a spus fostul căpitan al Barcelonei.

Afla mai multe despre: gica popescuechipa nationalafrf 

viewscnt
Articole similare