Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Gică Hagi vrea să îşi vândă acţiunile de la Farul: ”Cu atât vreau să rămân. Sunt antrenor, nu conducător. Să vină să cumpere”

Gică Hagi vrea să îşi vândă acţiunile de la Farul: ”Cu atât vreau să rămân. Sunt antrenor, nu conducător. Să vină să cumpere”

Farul Constanța

Comentarii

La doar un an după fuziunea dintre Viitorul şi Farul Constanţa, Gică Hagi (57 de ani) a anunţat că ar dori să îşi vândă o bună parte din acţiuni şi să continue pe drumul de antrenor, fie pe litoral, fie în altă parte, nu pe cel de conducător.

În urmă cu un an, Viitorul lui Gică Hagi fuziona cu Farul Constanţa, în scopul aducerii fanilor în spatele echipei şi cu speranţa că astfel se pot atrage noi investitori.

”Regele” deţine pachetul majoritar de acţiuni, cu un procent de 89,9%, în timp ce Ciprian Marica, cu 10%, şi Zoltan Iaşko, cu 0,1%, completează acţionariatul Farului.

Totuşi, Gică Hagi deja este dornic să renunţe la cel puţin 70% din acţiunile sale, sătul de munca extenuantă de antrenor / patron.

”Regele” a recunoscut că nu se vede ca un conducător şi a afirmat că doreşte să păstreze maxim 20% din partea sa, fiind dispus şi să îşi părăsească postul de tehnician dacă nu mai obţine rezultate.

Hagi a ţinut un discurs aprins în legătură cu declinul fotbalului românesc şi a afirmat că doar firmele serioase ne mai pot salva de la ”înec”.

Gică Hagi vrea să îşi vândă acţiunile de la Farul

Firme puternice trebuie să vină. Am investit, sunt acţionar, dar vreau să rămân cu partea mea. Meseria mea nu e de conducător.

Eu sunt antrenor, nu conducător. Nu vreau să fac munca la buget, cum am făcut în ultimii 12 ani. A venit momentul să schimbăm lucruri clare.

Vreau să rămân cu 10%-20% la Farul. O să rămân cu funcţia de manager. Dacă sunt competitiv, o să rămân pe bancă.

Dacă nu, o să mă retrag şi o să vină altcineva. Trebuie să schimbăm lucruri clare. Eu am drumul meu. Astăzi o să fiu, mâine n-o să fiu.

Cei de sus trebuie să scoată lege pentru România, pentru sportul românesc. Afacerile se fac cu firme, care pot cumpăra acţiuni. Să vină să cumpere.

Noi stăm să nu ne înecăm, că tot suntem la mare. Eu am luat-o cu colacul acum, m-au aruncat, sunt în mare cu colacul şi salvează-te!

Eu stau un an, stau doi, stau trei, stau patru, dar cât să stau? Am stat anul trecut, am avut salariu 500 de euro. Eu muncesc şi plătesc.

N-am salariu, am 500 de euro. Până când? Şi eu vreau să fiu plătit, să n-am acţiuni.  Vreau să fiu plătit, să fiu dorit. Trebuie să schimbăm ceva.

E clar, nu ieşim din groapă. Ce v-am zis când eram în Franţa şi ne-au bătut albanezii, că suntem în groapă, s-a adeverit. Să vedem cât timp o să avem nevoie să ieşim din groapă!

Totul e de mentalitate. Singurul lucru care s-a pierdut în ultimii ani e mentalitatea de învingători, care nu se cumpără, se face în timp cu tineri şi cu talent.

De aceea proiectul meu e făcut din timp şi tineri talentaţi. Noi încă producem jucători, noi nu vorbim, încă producem.

Nu putem să fim noi excepţie, noi scoatem până la un nivel şi trebuie să vindem, o ştiu toţi, iar când vinzi, te slăbeşti”, a spus Gică Hagi.

Afla mai multe despre: gică hagi 

viewscnt
Articole similare