Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Gigi Becali a fost trimis în judecată! Imaginea din momentul în care a săvârşit fapta care se pedepseşte inclusiv cu până la trei ani de închisoare | FOTO

Gigi Becali a fost trimis în judecată! Imaginea din momentul în care a săvârşit fapta care se pedepseşte inclusiv cu până la trei ani de închisoare | FOTOgalerie foto

Diverse

Comentarii

Finanţatorul FCSB, Gigi Becali, a fost trimis în judecată pentru o faptă petrecută în urmă cu patru ani şi jumătate. Dosarul a fost deschis la Judecătoria Buftea, iar cea mai drastică pedeapsă prevăzută de lege e închisoarea până la trei ani.

Gigi Becali, trimis în judecată

Conform Gândul, Gigi Becali a fost trimis în judecată, după ce a votat la Referendumul pentru redefinirea familiei în Constituţie, în anul 2018, fără a avea acest drept.

Pe 3 ianuarie, Judecătoria Buftea a făcut public cazul care se va judeca pentru ”fraudă la vot (art.387 NCP) alin.1 lit. a cu aplicare art. 41 alin.1 C pen”.

Afaceristul încă nu are voie să-şi exercite dreptul la vot, după ce şi-a pierdut temporar acest drept în urma condamnării primite. 

Deşi în 2019, la alegerile europarlamentare şi la referendum, Gigi Becali a spus că nu a votat, în 2018 a votat la referendumul pentru familie. 

”Păi ştiu pentru ca am inteligenţă! Păi mie dacă-mi spun 1.000 de avocaţi ca nu am voie, eu ştiu ca am voie, pentru ca inteligenţa mea şi bunul meu simţ şi legea firii spun ca am voie sa votez la referendum pentru mii de ani”, spunea Gigi Becali, în 2018, pentru România TV.

Conform legii, fapta pentru care finanţatorul FCSB a fost trimis în judecată acum se pedepseste cu închisoare de la şase luni la trei ani sau cu amenda si interzicerea exercitării unor drepturi. 

De asemenea, conform sursei citate, Constituţia României specifică – articolul 36, alineatul 2 – că ”nu au drept de vot persoanele condamnate, prin hotărâre judecătorească definitivă, la pierderea drepturilor electorale”.

Primul termen nu a fost stabilit momentan. 

Foto: captură video B1 / Momentul în care Gigi Becali se prezintă la vot, în 2018

 

 Galerie foto

Afla mai multe despre: gigi becaligigi becali a votat la referendumul pentru familiereferendumul pentru familievot gigi becaligigi becali trimis in judecata 

viewscnt
Articole similare