Horaţiu Feşnic a oferit un interviu pentru FRF, publicat la trei zile după ce a fost la centrul meciului dintre FCSB şi Universitatea Craiova.
După ani buni în care arbitrii nu au putut să îşi exprime public opinia în legătură cu diverse contrverse, centralii din Liga 1 încep să prindă voce.
Istvan Kovacs a discutat despre mai multe evenimente din cariera sa, într-un interviu cu Orange Sport, în timp ce Horaţiu Feşnic este ultimul central care vorbeşte public despre cariera sa.
Totuşi, interviul acordat de omul care a condus derby-ul FCSB - Universitatea Craiova, scor 0-2, a fost organizat de FRF, astfel că subiectele controversate nu au fost prezente pe lista întrebărilor.
- Aplicaţia Orange Sport este gratuită şi poate fi descărcată din Google Play şi App Store.
La trei zile după ce a greşit în derby-ul de pe Arena Naţională, Feşnic a discutat despre motivele pentru care a devenit arbitru şi cariera sa până acum.
Horaţiu Feşnic, interviu-eveniment la trei zile după ce a condus meciul FCSB - Universitatea Craiova
-Ce v-a atras către arbitraj? Ce aţi fi făcut dacă nu eraţi arbitru?
-Datorită faptului că am jucat fotbal de la vârsta de 7 ani, am hotărât să fac cursurile de arbitraj la sfatul tatălui meu care a fost jucător şi antrenor de fotbal. Dacă nu eram arbitru probabil că aş fi rămas în domeniul sportiv.
-Ce sfat le-aţi da celor care vor să devină arbitri?
- Vrei să vezi cele mai tari competiții sportive, oriunde ai fi? Ia-ți oferta Orange Love pentru fibră și TV.
-Trebuie să ţină cont că este nevoie de multă muncă şi disciplină pentru a reuşi, dar satisfacţiile sunt pe măsură.
-Care a fost cea mai mare satisfacţie a carierei în arbitraj?
-Cele mai mari satisfacţii le am în momentul în care arbitrez meciuri importante, considerate cu grad de dificultate ridicat, cum ar fi derby-uri sau finala Cupei României, Turneul Final U17, Turneul Final U21.
-Vă mai aduceţi aminte cum a fost primul joc arbitrat?
-Primul meci arbitrat a fost la juniori, bineînţeles, iar jocul s-a desfăşurat pe jumătate de teren. Spre surprinderea mea, nu au existat discuţii după meci, iar antrenorii m-au felicitat.
-Ce meciuri v-au ridicat cele mai mari probleme şi care au fost cele la care aţi avut cele mai mari satisfacţii?
-Indiferent de nivelul la care am arbitrat am încercat să fiu profesionist şi să arbitrez cât pot eu de bine. Nu pot să nominalizez un meci anume, pentru că pe toate încerc să le tratez la fel de serios. Satisfacţiile sunt în momentul în care stadioanele sunt pline sau arbitrezi cei mai buni jucători.
-Ce sentimente vă încearcă atunci când oficiaţi un joc cu echipe de top, în faţa unor tribune pline?
-Este un sentiment plăcut şi motivant, în acelaşi timp.
-Care sunt cele mai frumoase locuri sau oraşe pe care le-aţi văzut la jocurile la care aţi fost delegat?
-În România am arbitrat în majoritatea oraşelor din ţară şi, de cele mai multe ori, drumul a fost cu maşina. Pot să spun că avem o ţară foarte frumoasă şi trebuie să avem grijă de ea.
-Care sunt calităţile care te impun pe teren ca arbitru?
-Pregătirea fizică şi deciziile luate în timpul jocului.
-Cum pregătiţi un joc?
-În primul rând contează pregătirea fizică, după care cea teoretică şi analiza echipelor.
-Aveţi vreun model în arbitraj?
-Pe colegii mei mai experimentaţi, Ovidiu (n.n. Haţegan) şi Istvan (n.n. Kovacs), care sunt de apreciat pentru că au ajuns în elita arbitrajului şi se menţin la cel mai înalt nivel.
-Ce pasiuni aveţi în timpul liber?
-Călătoriile cu familia, când îmi permite timpul şi practicarea altor sporturi.
-Care ar fi planurile şi obiectivele de viitor?
-Îmi doresc să fiu sănătos şi să iau pas cu pas fiecare etapă din viaţă, atât pe plan personal, cât şi în activitatea de arbitraj.
- Citește și
- Viitorul portar al echipei naţionale? Jucătorul surpriză pe care Dani Coman îl vede ajungând ”la nivelul lui Tătăruşanu”
- Roman Abramovich a ajuns să ceară bani de la prieteni. Care a fost prima sumă pe care a cerut-o şi surpriză pe care a avut-o
- Panică la FC Argeş! Jean Vlădoiu a anunţat că echipa îşi poate pierde sprijinul financiar. Răspunsul primarului: ”Au venit patru jucători la mine în birou”
Afla mai multe despre: horaţiu feşnic