Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Încă un club din România a fost preluat de străini, cu investitori italieni şi argentinieni! Mutarea ciudată pentru care s-a bătut palma

Încă un club din România a fost preluat de străini, cu investitori italieni şi argentinieni! Mutarea ciudată pentru care s-a bătut palma

Fotbal intern

Comentarii

O mutare neaşteptată a fost anunţată în fotbalul românesc. Investitori italieni şi argentinieni au ales să-şi direcţioneze banii spre un club din Liga 3, care se află în zona retrogradării şi cu probleme mari de lot.

Investitori italieni şi argentinieni, în fotbalul românesc. Mutarea ciudată anunţată în Liga 3

Dacia Unirea Brăila a avut sezoane oscilante în ultimii ani, în care a schimbat de mai multe ori poziţia din Liga 2 şi Liga 3. Clubul nu a fost ocolit de probleme financiare în aceşti ani, iar în acest sezon situaţia e dramatică. 

Dacia Unirea Brăila e pe 10, ultimul loc din seria a doua a Ligii 3, cu un singur punct din 10 meciuri şi cu un golaveraj dezastruos: patru goluri marcate şi 50 primite. 

Mai mult, lotul suferă din plin, în condiţiile în care antrenorii au mizat pe fotbaliştii tineri din propria curte, fără experienţă. 

Însă, cei din club au primit o veste neaşteptată în această perioadă grea din istoria clubului. 

Obiectivbr.ro susţine că Dacia Unirea Brăila a fost preluată de investitori italieni şi argentinieni, iar din acest moment are o nouă conducere. 

Investitorii au venit cu primele schimbări, iar Consiliul Director a suferit schimbări. Renato Favero, unul dintre nou-veniţi, va fi prşedinte, în timp ce vicepreşedinte a rămas Vasile Popa, iar membru în CD este Luca Bocchi.

Interesant este faptul că Renato Favero a ocupat postul de director sportiv la Padova, Venezia, Treviso, Messina şi a fost scouter în America de Sud pentru Genoa, Sampdoria şi Atletico Madrid, conform sursei citate. 

De asemenea, a contribuit la ascensiunea unor jucători importanţi, precum: Lavezzi, Diego Milito, Luca Toni, Handanovic, Borriello sau Rocchi.

Director tehnic în noua organigramă de după preluarea clubului de străini este Gianluca Pavanelo, licenţiat UEFA PRO, acesta fiind un fost antrenor de portari la Steaua Roşie Belgrad.

Marţi, la prânz, noul preşedinte de la Dacia Unirea Brăila, Renato Favero, va susţine o conferinţă de presă în care va prezenta proiectul şi va anunţa noul antrenor. 

Publicaţia locală mai susţine că noii conducători au făcut lista transferurilor, iar mai mulţi fotbalişti străini vor sosi la Brăila. 

După ce în Liga 2, în sezonul trecut, Dacia Unirea Brăila a avut un buget miniscul, după cum spunea fostul antrenor Florentin Petre, echipa a reuşit să atragă o finanţare. 

În iulie 2021, Dacia Unirea Brăila a semnat un parteneriat cu un jucător multinaţional în agrobusiness, cu operaţiuni în peste 20 de state, cu o poziţie de lider în Asia şi Orientul Mijlociu

Afla mai multe despre: dacia unirea brailainvestitori dacia unirea brailadacia unirea braila liga 3 

viewscnt
Articole similare