Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Încă un nou stadion în România! Primarul a anunţat oficial proiectul: ”O capacitate între 10.000 şi 12.000 de locuri”

Încă un nou stadion în România! Primarul a anunţat oficial proiectul: ”O capacitate între 10.000 şi 12.000 de locuri”

Superliga

Comentarii

Un nou stadion are să apară în România, care ar putea fi folosit de o echipă din Liga 1. Primarul din Botoşani, Cosmin Andrei, a dezvăluit că deja s-a început proiectarea stadionului şi a afirmat că în două luni va fi gata documentaţia pentru construirea acestuia.

Deşi stadioanele din Liga 1 au tot fost goale în ultimii ani, diverse noi arene au tot apărut prin ţară, de multe ori fără alt scop în afară de acela de a umple buzunarele autorităţilor locale.

Chindia nu mai joacă de aproape trei ani la Târgovişte, deşi stadionul său este în renovare de atunci, iar o altă arenă ar urma să fie contruită în oraş.

În Bucureşti, stadionul Steaua este folosit exclusiv de CSA şi de naţionalele României, în timp ce arena de la Arcul de Triumf şi-a dechis cu greu porţile unui alt sport în afară de rugby.

Deja există planuri pentru un nou stadion pentru Farul, dar acesta îşi mai are rostul, întrucât există o bază importantă de fani la Constanţa.

De asemenea, un nou stadion ar urma să fie construit şi la Botoşani. Odată cu ascensiunea echipei de fotbal din club, autorităţile locale au luat decizia de a dezvolta infrastructura sportivă din oraş.

Încă un nou stadion în România

Primarul Cosmin Andrei a dezvăluit că deja s-a început proiectarea stadionului, urmând ca în două luni să poată fii depus la Compania Naţională de Investiţii.

De acolo au trebui obţinute fondurile pentru arenă, care îi va lua locul actualului Stadion Municipal din Botoşani, pe care evoluează în prezent şi echipa pregătită de Mihai Teja.

Este în lucru documentaţia, s-au apucat de proiectarea stadionului, au făcut foraje, sondări. Lucrează la expertize.

Mai avem două luni până primim documentaţia pe care o vom depune la CNI.  Va fi un stadion nou cu o capacitate între 10.000 şi 12.000 de locuri, cu multiple facilităţi.

Va fi atacată şi zona dinspre bulevard, aşteptăm propunerea proiectantului. Vom avea un număr generos de locuri de parcare”, a precizat Cosmin Andrei, conform btonline.ro

Vestea este una foarte bună pentru Valeriu Iftime, care s-a mai plâns în trecut că nu poate ţină o echipă de fotbal într-un oraş ca Botoşani fără ajutorul autorităţilor locale.

Afla mai multe despre: fc botoşani 

viewscnt
Articole similare