Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Omul din spatele venirii lui Andrei Prepeliţă la FC Argeş: ”El a insistat, am jucat împreună, apoi mi-a fost antrenor”

Omul din spatele venirii lui Andrei Prepeliţă la FC Argeş: ”El a insistat, am jucat împreună, apoi mi-a fost antrenor”

FC Argeș

Comentarii

Instalat pe banca lui FC Argeş în urmă cu aproape doi ani, Andrei Prepeliţă (36 de ani) este şi acum cel mai tânăr antrenor din Liga 1. Născut la Slatina, acesta şi-a făcut educaţia fotbalistică la Piteşti şi a decis să revină la fosta echipă pe final de carieră, înainte de a se retrage şi a prelua conducerea formaţiei.

Andrei Prepeliţă a făcut pasul la FC Argeş în vara lui 2019, la jumătate de an după despărţirea de Concordia Chiajna, ultima echipă pe care o reprezentase.

În primul sezon după revenirea la Piteşti, fostul internaţional român a ajutat echipa să revină pe prima scenă a fotbalului românesc, după o absenţă de 11 ani.

La jumătatea primei stagiuni după promvoarea în Liga 1, FC Argeş era codaşa clasamentului şi părea să nu aibă vreo şansă de a se salva de la retrogradare.

Ion Moşteanu avea să fie demis la finalul lui noiembrie 2020, iar în locul său era instalat Andrei Prepeliţă, cu Mihăiţă Ianovschi principal în acte.

De la codaşa Ligii 1, FC Argeş a devenit pretendentă la play-off, ratând la limită un loc printre primele şase la finalul sezonului regular, deşi se afla pe ultima poziţie în decembrie.

În următorul sezon, Prepeliţă a reuşit chiar să îşi surclaseze performanţa din ultimul sezon şi să ducă echipa în play-off, în detrimentul lui FC Botoşani.

Omul din spatele venirii lui Andrei Prepeliţă la FC Argeş

În ciuda rezultatelor neaşteptat de bune obţinute, tehnicianului de 36 de ani încă i se mai cere demisia ocazional, dar acesta a afirmat în mai multe rânduri că nu se va da bătut.

Înaintea duelului cu FCSB, Andrei Prepeliţă a dezvăluit că implicarea sa în proiectul de la Piteşti i se datorează lui Nicolae Dică, care a fost cel care a ”insistat” pentru revenirea sa la FC Argeş.

Cei doi au fost coechipieri în Trivale la începutul carierei, în perioada 2002-2004, nereuşind să se intersecteze la FCSB ca jucători, dar reunindu-se la Bucureşti, iar apoi la FC Argeş, când Dică era antrenor.

Îl cunosc pe Dică de mulţi ani, am jucat împreună, apoi mi-a fost antrenor secund cu Gâlcă, am câştigat atunci toate trofeele.

El a insistat să vin la FC Argeş, ne cunoaştem, dar fiecare îşi doreste pentru echipa lui să câştige”, a declarat Andrei Prepeliţă.

Afla mai multe despre: fc argeş 

viewscnt
Articole similare