Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Investitori străni, ofertă pentru preluarea unei echipe de tradiţie din Liga 1: investiţie de peste opt milioane de euro promisă de ”vărul preşidentului”

Investitori străni, ofertă pentru preluarea unei echipe de tradiţie din Liga 1: investiţie de peste opt milioane de euro promisă de ”vărul preşidentului”

Fotbal intern

Comentarii

Salih Jaber (38 de ani) este un fost atacant irakian, cu o apariţie pentru naţionala sa, care a evoluat în România, la Gloria Buzău, FC U Craiova şi FC Caracal. Fostul fotbalist a dezvăluit că, la scurt timp după plecarea sa din campionatul nostru, un investitor din Irak a dorit să o cumpere pe Rapid.

Înaintea noului sezon, Rapid a reuşit să rezolve mai multe transferuri importante, graţie venirii lui Dan Şucu la club, care a făcut investiţii majore în Giuleşti.

După ce a dat faliment în 2016, Rapid a fost nevoită să o ia de jos şi a reuşit să revină în Liga 1 în 2021, după şase ani de absenţă.

Însă, lucrurile ar fi putut sta foarte diferit pentru giulteşteni, dacă George Copos ar fi renunţat la club atunci când a primit o ofertă serioasă.

Salih Jaber, fost atacant irakian din Liga 1, a dezvăluit că vărul preşedintelui din Kurdistan, Abdulwahab Muhammad Issa, un om de afaceri din Irak, a fost doarte interesat să o cumpere pe Rapid.

În 2012, acesta s-a întâlnit cu George Copos şi i-a spus fostului patron al clubului giulteştean că este dispus să plătească toate datoriile însumate, adică aproximativ opt milioane de euro.

Mai mult, Issa ar fi fost dornic să investească şi dincolo de plătirea datoriilor din Giuleşti, dar, după ce păruse interesat să accepte oferta, Copos a refuzat, iar tranzacţia a picat.

Investiţie de peste opt milioane de euro promisă de ”vărul preşedintelui din Kurdistan” la Rapid

Când am jucat la Zahko, echipa oraşului în care m-am născut, patronul clubului (n.r.  Abdulwahab Muhammad Issa), bun prieten cu mine şi vărul preşedintelui din Kurdistan, a vrut să cumpere Rapidul.

În 2012 a venit în România şi a negociat cu domnul Copos la Marriott, însă acesta din urmă s-a răzgândit, deşi iniţial a spus că vrea să vândă.

Era dispus să achite atunci toate datoriile celor de la Rapid, undeva la 7.5- 8 milioane de euro şi să investească pentru a se face performanţă.

El putea să bage mulţi bani în Rapid, are foarte mulţi. Muhammad Issa era directorul tuturor vămilor, este un om foarte, foarte bogat.

La Zahko, în maxim doi ani, a făcut un stadion de la zero, de 40 de mii de locuri, mai frumos decât Arena Naţională”, a declarat Salih Jaber, pentru Oltenia TV.

Afla mai multe despre: rapid 

viewscnt
Articole similare