You are here:

Ionuţ Chirilă, despre cine l-a pus în ”secret” pe Şumudică antrenor la Rapid: ”Şucu ascultă dumnezeieşte. Aşa fac şi alţi patroni, stau drepţi în faţa lui”

Ionuţ Chirilă, despre cine l-a pus în ”secret” pe Şumudică antrenor la Rapid: ”Şucu ascultă dumnezeieşte. Aşa fac şi alţi patroni, stau drepţi în faţa lui”

Rapid

Comentarii

Marius Şumudică este noul antrenor al celor de la Rapid, iar Ionuţ Chirilă (58 de ani) a vorbit despre acest subiect.

Rapid a intrat într-o nouă eră. Marius Şumudică este succesorul lui Neil Lennon la conducerea băncii tehnice.

Tehnicianul român a fost deja prezentat oficial, a susţinut prima conferinţă de presă şi a condus prima sesiune de antrenament.

Ionuţ Chirilă, după numirea lui Marius Şumudică: ”Rapidul nu are cum să se ducă mai jos de atât, nici dacă nu ar avea antrenor!”

Despre această mutare la cârma giuleştenilor a vorbit şi Ionuţ Chirilă, cel care a precizat faptul că la numirea lui Marius Şumudică la Rapid a contribuit şi Mircea Lucescu, noul selecţioner al României.

”Şumudică e un antrenor susţinut în fotbalul românesc. El va aduce însă un nivel superior în ceea ce priveşte circulaţia balonului, posesia, construcţia atacurilor poziţionale, spectaculozitatea.

Oricum, Rapidul nu are cum să se ducă mai jos de atât, nici dacă nu ar avea antrenor! Şi la Şumudică mai e o problemă! Un rol important în numirea lui Şumudică la Rapid a avut Mircea Lucescu.

În momentul în care Şucu a primit undă verde de la Lucescu, s-a făcut mutarea. Dacă mai erau pe listă cinci antrenori, au căzut toţi ca spicele.

Domnul Şucu ascultă dumnezeieşte de sfaturile lui Lucescu în fotbal. Aşa fac şi alţi patroni, stau drepţi în faţa lui nea Mircea, însă pe bună dreptate, pentru că are autoritatea necesară. Problema e că nu întotdeauna aprecierile lui au fost juste, ca acum, când Şumudică la Rapid e alegerea corectă.

E unul dintre copiii lui de suflet, cu care a câştigat campionatul la Rapid în 1999, când Şumudică a marcat 14 goluri. L-a luat întotdeauna în braţe şi l-a susţinut inclusiv în traseul de antrenor.

Nu cred că Lucescu e străin nici de unele numiri ale lui Şumudică în Turcia în perioada în care Lucescu era selecţioner acolo. E o conexiune între ei", a declarat Ionuţ Chirilă, potrivit Gsp.

Ultima echipă antrenată de Marius Şumudică înainte de Rapid a fost Gaziantep, în prima ligă din Turcia, unde i-a avut sub comandă pe jucătorii români: Niţă, Drăguş, Maxim şi Sorescu.

Afla mai multe despre: rapidionut chirilamarius sumudica 

viewscnt
Articole similare