Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Jucătorii de care are nevoie Oţelul Galaţi pentru a putea promova: ”Ca să ai pretenţii de Liga 1, trebuie mai mult” | EXCLUSIV

Jucătorii de care are nevoie Oţelul Galaţi pentru a putea promova: ”Ca să ai pretenţii de Liga 1, trebuie mai mult” | EXCLUSIV

Oțelul Galați

Comentarii

După ce a reuşit să promoveze în Liga 2 în ultimul sezon, Oţeluil Galaţi ţinteşte a doua promovare la rând, în contextul în care nu există nicio mare favorită la accederea din eşalonul secund. Claudiu Vaişcovici (60 de ani) nu îi dă mari şanse fostei echipe însă.

După ce a reuşit să câştige în premieră titlul în 2011, una dintre cele mai neaşteptate concluzii ale unui sezon din Liga 1 din istorie, Oţelul Galaţi a avut parte de un declin neaşteptat de brusc şi dur.

După ce au luat titlul, moldovenii s-au clasat pe locul al şaselea în următoarea stagiune, apoi pe poziţiile 11 şi 10, înainte de a retrograda în doar al treilea sezon după câştigarea titlului.

Afectată de grave probleme financiare, după ce a mai petrecut un an în Liga 2, pe care l-a încheiat pe ultimul loc, Oţelul a ajuns să se desfiinţeze, la doar cinci ani după ce devenise campioana României.

Între timp, echipa a fost reînfiinţată, iar sezonul trecut a obţinut promovarea în eşalonul secund, ţintind acum să revină pe prima scenă a fotbalului românesc din prima încercare.

Totuşi, deşi se află pe loc de play-off, nu toată lumea le dă şanse jucătorilor lui Dorinel Munteanu, inclusiv un fost jucătorul al Oţelului, Claudiu Vaişcovici.

”Ca să ai pretenţii de Liga 1, trebuie mai mult”

Atacantul care a îmbrăcat tricoul formaţiei gălăţene timp de doi ani este de părere că lotul pe care îl are ”Munti” la dispoziţie nu este destul de valoros pentru a ajunge în primul eşalon.

Într-un interviu acordat reporterului Ştefan Drăghici, Vaişcovici a punctat că, dacă Oţelul ar aduce la club ”jucători mai de calitate”, ar putea avea şanse de a obţine promovarea.

Mi-e greu să cred (n.r. că va promova Oţelul), putine echipe au promovat C-B, B-A  direct, la Galaţi e Dorinel, îi place Galaţiul, e în mediul lui, a făcut performanţă mare, un antrenor tenace, foarte bun, i-a promovat.

Dorinel joacă afară foarte închis, e greu să primească gol, dar, ca să ai pretenţii de Liga 1, trebuie mai mult. Şi jucători mai de calitate”, a declarat Claudiu Vaişcovici, pentru Orange Sport.

Cu doar patru etape rămase din sezonul regular, Oţelul se află pe locul patru, cu 28 de puncte, la trei lungimi de locul şapte, ocupat de Gloria Buzău.

Material de: Radu Secoşan

Afla mai multe despre: claudiu vaişcovici 

viewscnt
Articole similare