Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Kosovarii cuceresc România! Comparaţia dintre Superliga şi fotbalul din Kosovo: "Am descoperit El Dorado" | EXCLUSIV

Kosovarii cuceresc România! Comparaţia dintre Superliga şi fotbalul din Kosovo: "Am descoperit El Dorado" | EXCLUSIV

Superliga

Comentarii

Jucătorii din Kosovo sunt noua modă în Superliga. De la transferul lui Ermal Krasniqi, de la FC Ballkani la CFR Cluj în 2023, o parte semnificativă a echipelor din Superliga au început să transfere jucători din aceeaşi parte a Europei.

Ermal Krasniqi, Albion Rrahmani, Astrit Selmani, Albin Berisha şi Florent Hasani sunt printre jucătorii kosovari ajunşi în ultima vreme în Superliga.

Campionatul din Kosovo se află printre cele mai slabe competiţii de primă ligă din Europa. Jucătorii care au reuşit să impresioneze în campionatul din ţara natală nu şi-au pierdut din calitate, odată cu trecerea într-un campionat mai bine cotat, Superliga României.

Albion Rrahmani este cel mai bun exemplu pentru un transfer reuşit din micul stat est-european. 600.000 plăteau cei de la Rapid în schimbul atacantului kosovar născut în 2000.

Bogdan Cosmescu a evidenţiat nivelul campionatului din Kosovo şi este surprins de prestaţiile jucătorilor kosovari în campionatul nostru, lucru care nu face decât să arate că diferenţa dintre cele două competiţii nu este imensă.

Totodată, Cosmescu a evidenţiat şi parcursul dificil pe care Rapid îl va avea în cazul în care va câştiga campionatul şi va participa în preliminariile competiţiilor europene, în sezonul viitor.

Bogdan Cosmescu: "Cel mai slab campionat din Europa este cel din Kosovo"

"Rapid vă juca cu o echipă tare dacă ia campionatul, nu vreau să fiu roşu, nu vreau să supăr pe nimeni, cel mai slab campionat din Europa este cel din Kosovo. Am descoperit El Dorado, avem şase sau şapte kosovari care joacă aici la noi.

Sunt printre cei mai buni, este cel mai sărăc fotbal din Europa şi nu mă refer aici la Liechtenstein şi Luxembourg. Sunt 10-12 echipe, e situaţia politică foarte complicată, şi ei vin la noi şi defilează, îmi pun semne de întrebare. Polonezii, nu ştiu, ungurii, au evoluţii mai bune decât noi.", a declarat Bogdan Cosmescu, pentru Orange Sport.

Afla mai multe despre: kosovoromaniasuperligabogdan cosmescuermal krasniqialbion rrahmani 

viewscnt
Articole similare