Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

România este în urna a treia valorică la tragerea la sorţi din preliminariile Campionatului European

România este în urna a treia valorică la tragerea la sorţi din preliminariile Campionatului European

Handbal

Comentarii

Forul european de handbal (EHF) a anunţat, luni, procedura pentru tragerea la sorţi a grupelor preliminare ale Campionatului European masculin din 2026. România va face parte din urna a treia valorică.

România, în urna a treia valorică la tragerea la sorţi din preliminarii

Tragerea la sorţi va avea loc în 21 martie, la Copenhaga, iar în preliminarii vor intra 32 de echipe naţionale.

Turneul final, găzduit de Danemarca, Suedia şi Norvegia, se va disputa cu 24 de echipe. Cele trei echipe gazdă, plus campioana en-titre Franţa sunt calificate direct la turneul final, iar pentru celelalte 20 de locuri disponibile se va lupta în grupele preliminare, din care primele două clasate, plus alte patru echipe de pe locul 3 cu cea mai bună linie de clasament vor ajunge la CE2026.

La tragerea la sorţi din 21 martie, România se va afla în urna a treia valorică.

Meciurile din preliminarii se vor juca în 7 şi 10 noiembrie, 13 şi 16 martie 2025, respectiv 8 şi 11 mai 2025.

Naţionala României a încheiat Campionatul European din 2024, la care a ajuns după 28 de ani, pe locul 22, după trei eşecuri categorice în grupa preliminară B: 21-34 cu Austria, 24-36 cu Spania şi 25-31 cu Croaţia.

Naţionala României a participat ultima dată la un turneu final de Campionat European la ediţia din 1996, când s-a clasat pe locul 9 din 12 echipe participante.

Totuşi, participarea la CE2024 a adus tricolorilor un loc direct în faza play-off a Campionatului Mondial din 2025, în care vor întâlni Cehia, între 8-12 mai 2024, pentru un loc la turneul final.

Noul antrenor al tricolorilor este George Buricea (CSM Constanţa), care l-a înlocuit pe Xavi Pascual. Prima acţiune a naţionalei are loc chiar în această săptămână, la Brăila, unde se vor juca la finalul stagiului de pregătire şi două amicale cu Macedonia de Nord.

Afla mai multe despre: românia handbalromânia echipa nationalaromania campionatul european 

viewscnt
Articole similare