You are here:

”L-aş trata diferit faţă de ceilalţi”. David Popovici, ignorat. Care este principalul rival al înotătorului maghiar din finala de la 100 m liber

”L-aş trata diferit faţă de ceilalţi”. David Popovici, ignorat. Care este principalul rival al înotătorului maghiar din finala de la 100 m liber

David Popovici

Comentarii

David Popovici (19 ani) a fost ignorat complet de înotătorul maghiar Nandor Nemeth (24 de ani) atunci când acesta a vorbit despre rivalii săi la medalia olimpică în finala probei de 100 de metri liber.

David Popovici s-a calificat în finala Jocurilor Olimpice şi la proba de 100 de metri liber. A fost al doilea în seria a doua, cu timpul de 47:66.

Seria a fost câştigată de chinezul Zhanle Pan (47.21), care va intra cu primul timp în finală.

Al doilea timp i-a aparţinut australianului Kyle Chalmers (47.58), al treilea ungurului Nandor Nemeth (47.61), iar al patrulea francezului Maxime Grousset (47.63).

Maghiarii vor şi ei ce vrea al nostru David la 100 m liber: ”Obiectivul este unul singur: medalia de aur!" 

David Popovici a avansat în marea finală cu al cincilea timp, după cei enumeraţi anterior. Unul dintre adversarii săi, Nandor Nemeth, cel care s-a clasat al doilea în prima serie, a vorbit despre ultimul act al probei de 100 de metri liber.

"M-am simţit excelent în timpul cursei. Ştiam că Maxime Grouset concurează şi că va beneficia de susţinerea suporterilor francezi, iar acest lucru va reprezenta un avantaj pentru el. Planul a fost să rămân aproape de el şi să îl depăşesc pe final, ceea ce am şi reuşit.

Şansele mele în finală? Nu pot oferi un pronostic, oricine poate câştiga. Poate câştiga inclusiv cel care începe de pe culoarul 8, mă aştept la o cursă foarte strânsă. Nu am văzut niciun timp senzaţional reuşit de cineva.

Pe adversarul din China, Pan Zhanle, l-aş trata diferit faţă de ceilalţi pentru că prestaţiile sale de la Jocurile Olimpice de până acum au fost foarte oscilante. Cine ştie ce va reuşi mâine?! Sunt foarte nerăbdător pentru finală. Orice este posibil.

La finala de la Tokyo mi-am pierdut concentrarea, însă acum nu va mai fi cazul. Acum lupt, iar obiectivul este unul singur: medalia de aur!", a declarat Nemeth, potrivit Nemzeti Sport.

David Popovici şi Nandor Nemeth au fost adversari la aceeaşi probă de 100 de metri liber şi la Campionatele Europene de la Belgrad din acest an, unde românul a luat aurul, cu un timp de 46,88, în timp ce maghiarul a fost al doilea (47,49).

Finala olimpică a probei la 100 de metri liber este programată, miercuri, de la ora 23:39.

Afla mai multe despre: david popovicijocurile olimpiceinotnandor nemeth 

viewscnt
Articole similare