Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Lovitură uriaşă dată de FC Barcelona. Contract nou pentru cel mai râvnit fotbalist de pe Camp Nou

Lovitură uriaşă dată de FC Barcelona. Contract nou pentru cel mai râvnit fotbalist de pe Camp Nou
Comentarii

Unul dintre cei mai importanţi jucători de la FC Barcelona din acest sezon şi-a prelungit contractul cu formaţia catalană.

Lovitură uriaşă dată de FC Barcelona. Contract nou pentru cel mai râvnit fotbalist de pe Camp Nou

Fundaşul internaţional uruguayan Ronald Araujo, în vârstă de 23 de ani, şi-a prelungit contractul cu FC Barcelona până în 2026, a anunţat clubul catalan, într-un comunicat, marţi.

Barça i-a stabilit clauza de reziliere la un miliard de euro, o sumă astronomică identică cu clauzele tuturor tinerilor ale căror contracte au fost prelungite în ultimele luni (Ansu Fati şi Pedri de exemplu).

Contractul anterior al fundaşului central sud-american expira în iunie 2023. Acesta era dorit de cele mai importante cluburi din Europa, în special de formaţii din Premier League.

În cazul în care nu s-ar fi semnat acordul de prelungire, ţinta catalanilor era Antonio Rudiger, fundaşul lui Chelsea care rămâne liber de contract la vară.

Ronald Araujo era transferat în vara anului 2018 la echipa a doua a celor de la FC Barcelona, de la formaţia uruguayană Boston River.

În toamna anului 2020, sub comanda lui Ronald Koeman, era promovat la prima echipă.

Treptat, datorită prestaţiilor sale din ce în ce mai consistente, a ajuns unul dintre cei mai apreciaţi jucători ai formaţiei catalane.

Deşi a avut o serie de accidentări care l-au scos de mai multe ori din circuit, apărătorul central de 23 de ani a ajuns repede să fie unul dintre favoriţii suporterilor de pe Camp Nou.

În prezent, Araujo este cotat la 40 de milioane de euro şi este considerat un punct fix în centrul apărării lui Xavi la Barcelona.

În actualul sezon, internaţionalul uruguayan a bifat 39 de partide şi a marcat patru goluri.

Afla mai multe despre: araujobarcelona 

viewscnt
Articole similare