Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Maxim, influenţat de marii antrenori ai României. Tehnicianul care i-a dat cele mai mari bătăi de cap: "E foarte riguros, trebuia să alergi" | EXCLUSIV

Maxim, influenţat de marii antrenori ai României. Tehnicianul care i-a dat cele mai mari bătăi de cap: "E foarte riguros, trebuia să alergi" | EXCLUSIV

Fotbal intern

Comentarii

Florin Maxim, antrenorul câştigătoarei Cupei României din acest sezon, Corvinul Hunedoara, a numit influenţele din fotbalul românesc, cât şi foştii antrenori din cariera de jucător, care au contribuit la creşterea sa pe plan fotbalistic, cât şi personal.

"Max" a primit o întrebare dificilă în studio-ul Orange Sport, numirea antrenorului român al cărui stil consideră că l-a asimilat cel mai mult. Antrenorul Corvinului nu a putut da un răspuns concret, însă, a menţionat faptul că fiecare dintre cei cinci tehnicieni prezentaţi în faţa lui au calităţi proprii şi sunt exemple pozitive ale fotbalului românesc, la nivel de antrenorat.

Cei cinci sunt Gică Hagi, Dan Petrescu, Cosmin Olăroiu, Răzvan Lucescu şi Edi Iordănescu. Maxim şi-a amintit de perioada în care era antrenat de Dan Petrescu, cât şi despre rigurozitatea antrenamentelor sale, pregătiri care l-au ajutat să progreseze ca jucător.

Antrenorul hunedorenilor i-a felicitat pe cei cinci tehnicieni pentru realizările lor, fie pe plan intern, cât şi pe plan extern, inclusiv performanţa reuşită de Edward Iordănescu, calificarea echipei naţionale a României la EURO 2024.

Florin Maxim: "L-am întâlnit pe Olăroiu, mi s-a spus că o să fie un antrenor foarte bun"

"Ca stil mie nu îmi plac comparaţiile, e normal, ca fiecare să-şi aibă momentul, Cu Peterscu am lucrat, cu Hagi, ce poţi să spui când a luat două titluri în România. Răzvan Lucescu tocmai a luat campionatul în Grecia, Cosmin Olăroiu şi-a făcut un nume atât în China, cât şi în ţările Arabe.

Edi Iordănescu, l-am cunoscut, e un tip carismatic, cu principii, i se datorează şi lui în mare măsură această calificare, chiar vreau să-l felicit. Pe Dan Petrescu l-am avut în momentul Sportul, ne-a influenţat pozitiv carierele de jucători, exact cum zicea şi MM la Petrescu, trebuie să alergi. Dacă vă spun despre un antrenament al lui Petrescu, îmi pun mâinile în cap.

Acum ai nelimitat minute şi SMS, de la 3€/lună, abonament la portare. Oferta, la Orange

Am făcut într-un cantonament din Turcia 36 de bucăţi de 300 de metri, când ne-am întors defliam cu adversarii. Foarte riguros, nu aveam probleme în timpul meciului.

De toţi, imi place structura lui Gică Hagi, la Dan Petrescu, el e un tip pragmatic, e aceeaşi echipă pe care am învins-o noi cu 4-0, a trebuit să le schimbe puţin mentalitatea, îl ştim, vine după rezultate, vrea rezultate imediate, mie îmi place ca antrenor. Depinde de fiecare cum e, fotbalul jucat sub bagheta lui Petrescu... mi-a plăcut, puteam să alerg, aveam ocazii, ca jucător mi-a plăcut.

Ca antrenor nu pot să spun dacă îmi place sau nu îmi place. Avea un interviu celebru, cu toate cupele, el joacă să câştige. Pe Răzvan îl ştiu din perioada Braşov, era un tip deschis care promova fotbal, a avut şansa să aibă un tată antrenor de la care avea de unde să ia un staff, la fel şi Edi, nu e simplu, dar eşti mai familiarizat. 

Acum ai 50% pentru 24 luni reducere la abonamente la trecerea de pe PrePay. Oferta, la Orange

Aceste lucruri, felul în care pregăteau meciurile, la Olăroiu, eram la Floreasca, el nu era antrenor, atunci a preluat Progresul, mi s-a spus <<uite Maxim, el o să fie un antrenor foarte, foarte bun>>, era un tip tânăr, n-am lucrat cu el, e genul de om care se apropie de jucători, comunică şi probabil de aceea reuşeste şi astfel de lucruri, e de înţeles.", a spus Florin Maxim, la emisiunea Sport Report.

Afla mai multe despre: dan petrescuflorin maximgica hagicosmin olaroiurazvan lucescuedi iordanescu 

viewscnt
Articole similare