Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Florin Maxim, de la jucător retras forţat, la antrenor câştigător al Cupei României. Ce rol a avut Bergodi în ascensiunea sa: ”M-a îmbrăţişat şi m-a sprijinit” | EXCLUSIV

Florin Maxim, de la jucător retras forţat, la antrenor câştigător al Cupei României. Ce rol a avut Bergodi în ascensiunea sa: ”M-a îmbrăţişat şi m-a sprijinit” | EXCLUSIV

Cupa României

Comentarii

Corvinul Hunedoara a reuşit surpriza anului în fotbalul românesc şi să câştige Cupa României, după ce a învins-o pe Oţelul Galaţi la loviturile de departajare. Antrenorul echipei, Florin Maxim (43 de ani), a fost invitatul special în studioul Orange Sport.

Corvinul Hunedoara a câştigat Cupa României, după o finală care a ajuns la loviturile de departajare, împotriva celor de la Oţelul Galaţi.

Astfel, datorită acestei performanţe uluitoare, formaţia antrenată de Florin Maxim va evolua în preliminariile UEFA Europa League.

Acum ai 50% pentru 24 luni reducere la abonamente la trecerea de pe PrePay. Oferta, la Orange

Antrenorul care a reuşit surpriza anului în fotbalul românesc, Florin Maxim, a povestit la Orange Sport parcursul său de la fotbalist profesionist la activitatea de antrenor principal de fotbal, câştigător al Cupei României cu o echipă de liga a doua.

Maxim a fost jucător în România anilor 2000 şi a agăţat ghetele în cui în ianuarie 2016, pe când era la FC Voluntari, din cauza unei accidentări, pe când avea 34 de ani.

Povestea neştiută a revelaţiei Florin Maxim. Cum a devenit antrenor cu acte în regulă: ”Cam aceştia au fost paşii”

Între timp, în paralel, acesta a să facă cursurile şi să ia licenţele necesare pentru a deveni antrenor. A urmat toţi paşii fireşti în această meserie, de la juniorii celor de la FC Voluntari, la secund al lui Bergodi la aceeaşi echipă şi până la a deveni antrenor principal la Şelimbăr şi Corvinul Hunedoara.

Acum ai nelimitat minute şi SMS, de la 3€/lună, abonament la portare. Oferta, la Orange

”Patru ani am stat la juniori la Voluntari, dar am avut norocul că am preluat grupele mari. Mi-a fost uşor aş lucrezi cu ei. Aveam 34 de ani şi jumătate. Aveam şi o accidentare şi nu mai puteam mental la vârsta aia să mai continui. Nu mă gândeam atunci atunci că o voi lua pe calea asta. 

Am luat licenţa B când eram la Farul. Aveam 25-26 de ani. M-a avut Mister (n.r. Panduru). Cam aceştia au fost paşii. După aia am continuat la Voluntari, în liga 3, eram la grupele de juniori, anii 97-98 şi după 99. M-a ajutat foarte mult, am înţeles procesul juniorilor pentru că au fluctuaţii foarte mari.

Mi-a plăcut încă de atunci să discut. Vorbesc la telefon cu jucătorii după antrenament. Tot timpul mi-a plăcut să le iau pulsul, cum se zice. Lucrul ăsta m-a ajutat foarte mult la seniori. Cred că aici suferim foarte mult ca romani. Asta e problema şi la Under. Trebuie ajutaţi, sprijiniţi.

(n.r. l-a fost secund lui Bergodi, la Voluntari) M-a implicat foarte mult la antrenamente la început, mă cunoşteam cu Renzo Rossi. La Voluntari se punea problema să fiu un ajutor. A fost o dovadă de încredere. 

Când am ales să plec la Şelimbăr, mi-a fost greu. Bogdan (n.r. Apostu) ştie. A fost un om extraordinar (n.r. Bergodi). Când i-am spus că vreau să am drumul meu, m-a îmbrăţişat şi m-a sprijinit. Mi-a zis că ştia că asta aveam de gând să fac”, a declarat Florin Maxim, la Orange Sport.

Corvinul, duel de cinci stele cu campioana FCSB, în Ghencea

Datorită faptului că au cucerit Cupa României, cei de la Corvinul Hunedoara vor mai juca un meci cu trofeul pe masă. Este vorba de Supercupa României, iar adversară va fi nimeni alta decât FCSB, campioana României. Duelul se va disputa pe stadionul Ghencea.

Afla mai multe despre: corvinul hunedoaraflorin maximcupa romanieiliga 2voluntari 

viewscnt
Articole similare