Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Mesajul lui Gică Popescu, de ziua lui, după tragerea la sorţi a României: ”Dacă nu ne calificăm într-o astfel de grupă, această generaţie trebuie dată uitării”

Mesajul lui Gică Popescu, de ziua lui, după tragerea la sorţi a României: ”Dacă nu ne calificăm într-o astfel de grupă, această generaţie trebuie dată uitării”
Comentarii

Gică Popescu a tras şi el concluziile după tragerea la sorţi pentru preliminariile Euro 2024. România a fost repartizată în grupa I, alături de Elveţia, Israel, Kosovo, Belarus şi Andorra, iar fostul mare internaţional îi poziţionează pe ”tricolori” printre favoriţi.

Gică Popescu, care astăzi, 9 octombrie, împlineşte 55 de ani, a vorbit despre tragerea la sorţi pe care a avut-o România în drumul spre Campionatul European de peste doi ani.

Fostul mare internaţional speră că dezastrul din Liga Naţiunilor a fost doar un accident din care naţionala lui Edi Iordănescu să fi învăţat şi să aibă o campanie mult mai reuşită în aceste preliminarii.

”Baciul” consideră că România a avut noroc imens la trageri şi este una dintre favoritele grupei la calificare.

”Eu cred că dacă ne-am fi ales noi adversarele nu am fi fost la fel de inspiraţi cum ne-a fost norocul. Nu cred că puteam să cădem într-o grupă mai accesibilă. Dacă într-o astfel de grupă nu putem să ne calificăm, înseamnă că această generaţie trebuie dată uitării.

Mi-ar plăcea să cred că principalele favorite sunt Eleveţia şi România, pentru că nu pot să accept ca Israelul să fie favorită înaintea noastră, indiferent de rezultatele pe care le-au avut în ultimii ani de zile.

Cred că favoritele la locurile 1 şi 2 sunt Elveţia şi noi. Mie îmi place să cred că nu am ajuns atât de jos încât Israelul să fie înaintea noastră.

(n.r. despre aşteptările ”Baciului” pentru Edi Iordănescu) Îmi doresc să fie inspirat, îmi doresc să ţină cont de istorie, să vadă care a fost mentalitatea la echipa naţională, să fie inspirat când alege jucătorii şi să transmită echipei curaj, pentru că este ceea ce îi lipseşte echipei noastre îl ultimii ani este curajul. O echipă fără curaj este o echipă pierdută.

Eu repet! Eu cred că soarta a ţinut încă o dată cu noi, că avem o grupă cum nu se putea mai accesibilă, mai bună. Acum trebuie să ne ridicăm la dificultăţile unei campanii de calificare uitându-ne în spate la dezastrul din Liga Naţiunilor.

Eu sper ca acest parcurs nefericit să fi fost un accident, să fi învăţat foarte mult din această campanie şi rezultatele să le vedem în această campanie de europene”, a declarat sărbătoritul zilei, conform Prima Sport.

Afla mai multe despre: gica popescuechipa nationalaeuro 2024 

viewscnt
Articole similare