Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Mihai Stoica îşi caută dreptatea! "E provocare ca în România suporterii unei echipe să strige numele altei ţări. Că fata mea e înjurată cu nume, concret, iar nu e problemă" | EXCLUSIV

Mihai Stoica îşi caută dreptatea! "E provocare ca în România suporterii unei echipe să strige numele altei ţări. Că fata mea e înjurată cu nume, concret, iar nu e problemă" | EXCLUSIV

FCSB

Comentarii

Managerul general al FCSB, Mihai Stoica, a ridicat problema scandărilor de pe stadioane şi despre felul în care sunt sancţionate acestea.

Mihai Stoica, discurs manifest 

Punctul de plecare al discursului lui Mihai Stoica a fost ultimul meci european de acasă al FCSB-ului. Comisia de Apel a UEFA a decis sancţionarea FCSB, ca urmare a problemelor de la meciul dintre echipa bucureşteană şi Saburtalo, disputat în data de 28 iulie, în Conference League. FCSB a primit o amendă de 50.000 de euro şi va trebui să joace următorul meci de acasă, returul cu DAC din turul III preliminar Conference League, cu tribuna sud a stadionului închisă, din cauza comportamentului rasist al suporterilor. Pe Arena Naţională s-a auzit cântectul clasic îndreptat spre rapidişti. 

Totuşi, Mihai Stoica nu e de acord cu alte scandări, plecând de la cele folosite de suporterii unor echipe precum Sepsi sau Miercurea Ciuc, până la insultele adresate fiicei sale. 

"În tur (n.r. - cu DAC în Slovacia, în oraşul majoritar maghiar Dunajská Streda) s-au scandat multe chestii. Am fost întâmpinaţi cu atât de multă ospitalitate şi oamenii s-au purtat atât de frumos, încât nu avea sens să discutăm despre asta, dar au fost provocaţi suporterii noştri. Nu aud nimic în tribune. Mi s-a spus că s-a strigat cigányok (n.r. - ţiganii), ceva de genul ăsta, n-am auzit. Asta e situaţia, nu e problemă. 

Nu vreau să intru într-un tărâm unde gheaţa e foarte subţire, dar cred eu că e provocare când împotriva unei echipe româneşti spectatorii scandează <<Ria, Ria, Hungaria>>. Cred că e o provocare, aşa o văd eu. Cred că e o provocare ca în România suporterii unei echipe din Superligă să strige numele unei alte ţări. Poate nu e. Dacă suporterii adversarei echipei respective încep să strige împotriva acestei scandări, e clar rasism, xenofobie, dar provocarea există. 

La un meci, când am înfipt steagul tricolor în poartă, mi s-a spus că am provocat. Am înfipt steagul tricolor în România, nu cred că am provocat, dar când se strigă numele altei ţări în România mi se pare că suntem provocaţi. Nu am absolut nicio problemă cu Ţinutul Secuiesc, absolut nicio problemă. Nu mă bag şi nu comentez, că imnul, că vor altceva, nu mă interesează, dar cred că e o provocare la adresa noastră. Nu sunt naţionalist. Eu ţin cu Italia la nivel de echipe naţionale. 

Cred că dacă se opreşte un meci şi se strigă despre o comunitate din ţară, atunci să se oprească şi când se strigă numele unei alte ţări. Suntem în România! Unora le convine, altora nu le convine. Nu strigă Italia! Nu avem comunităţi de italieni, care cântă imnul ăla frumos înainte de meciuri. E o chestie care nu e în regulă, e provocatoare", a declarat expertul Orange Sport. 

Mihai Stoica: "Fata mea e înjurată cu nume, concret. Iar nu e problemă"

Mihai Stoica i-a dat exemplu şi pe rapidişti şi s-a arătat revoltat de faptul că fiica sa e jignită printr-un cântec. 

"Eu cred că dacă suporterii noştri cântă un cântec şi folosesc un cuvânt, pe care ei îl folosesc la adresa propriilor jucători, că eu am văzut şi am filmare cu suporterii şi jucătorii Rapidului cântând <<După 20 de ani, cupa este la...>>. În fine, nu pot pronunţa cuvântul că mă duc la CNCD. Porecla şi-o asumă. 

Noi, dacă avem cântecul ăla, 50.000 de euro amendă, dar ei cântând <<În pădurea cu alune aveau casă trei pitici vine pupăza şi spune ceva despre Steaua...>>. Asta nu e problemă. 

Că fata mea e înjurată cu nume, concret, iar nu e problemă, dar eu am o problemă cu asta. Un asemenea comportament de ce nu ar fi amendat? Dar nu se amendează. 8000 de oameni cântă o strofă împotriva fetei mele şi a mea, dar nu e problemă. Opreşte jocul, mai cântaţi asta? Dacă da, câştigă Steaua (n.r. - FCSB) cu 3-0! 

(n.r. - cei de la FCSB) Nu suntem nici rasişti, nici xenofobi. Chiar mă gândesc să jucăm cu no to racism pe tricou, avem jucători de culoare, avem jucători de alte religii, nu avem nicio problemă", a mai spus Mihai Stoica. 

Predicţia lui MM Stoica se adevereşte! Anunţ de ultim moment despre câţi spectatori vor fi la FCSB - DAC: "Cifrele cu Saburtalo sunt istorie"

Afla mai multe despre: mihai stoicasepsiczikszeredafcsb 

viewscnt
Articole similare