Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Mihai Stoichiţă ”merită felicitat” pentru indicaţiile date la Belarus - România: ”E un om coleric şi nu se poate abţine. Am vorbit cu Edi” | EXCLUSIV

Mihai Stoichiţă ”merită felicitat” pentru indicaţiile date la Belarus - România: ”E un om coleric şi nu se poate abţine. Am vorbit cu Edi” | EXCLUSIV

Echipa națională

Comentarii

Meciul de la Budapesta dintre Belarus şi România s-a disputat fără spectatori, aşa că s-au putut auzi foarte bine indicaţiile venite dinspre tribune, iar directorul tehnic al Federaţiei Române de Fotbal, Mihai Stoichiţă, a fost printre cei mai vocali susţinători ai ”tricolorilor”.

Naţionala României a terminat la egalitate cu Belarus, scor 0-0, pe stadionul Szusza Ferenc din Budapesta, în Grupa I de calificare la Campionatul European din 2024.

Spre finalul meciului, Mihai Stoichiţă a fost surprins de camerele TV în timp ce dădea indicaţii jucătorilor, din tribună

În timpul conferinţei de presă dinaintea partidei cu Andorra, Edi Iordănescu a precizat că nu se simte deranjat de cuvintele directorului tehnic de la FRF, dar acest aspect a fost comentat şi de Andrei Vochin, unul dintre consilierii preşedintelui Răzvan Burleanu.

”Stoichiţă este antrenor la bază şi are momente în care nu realizează asta”

Vochin, care a stat alături de Stoichiţă la meciul cu pricina, consideră că indicaţiile venite dinspre tribune de la directorul tehnic ar fi ceva normal, deoarece s-a comportat ca un fan al naţionalei.

Problema care s-a ridicat a fost doar că le-a dat într-un meci disputat fără spectatori şi că indicaţiile acestuia au putut fi auzite pe întregul stadion.

”Am stat lângă el. (n.r. Ce a strigat el, ai strigat şi tu la jucători?) Fiecare avem un tip de personalitate. Cu toţii am fost pe stadioane sau aveam echipe favorite şi am fost în tribune şi strigam toţi, inclusiv ziarişti.

Eu am imaginea surprinsă la Mondialul din 94 când sunt pe masa presei, în picioare, asta a fost manifestarea din momentul ăla, când Răducioiu a marcat pentru 3-1 cu Columbia.

Sunt momente, mai ales pe final de meci, când este foarte greu, dacă eşti pasionat de lucrul ăla şi ţii cu echipa aia cu tot sufletul, ai manifestări de genul ăsta.

Dar acum mi se pare exagerat. Mihai e un tip coleric. În minutul 60-70 şi în liniştea care era acolo, mă întrebam ce e cu Mihai? Ce mai avea de spus îmi şoptea mie la ureche. Iar el a strigat de două sau trei ori după minutul 80 când tuturor ne venea să strigăm.

(n.r. Ţi se pare în regulă?) La Rădoi a fost cu totul şi cu totul altceva. Era la Voluntari, la tineret, şi e cabina aia, loja aia de la Voluntari. Mihai, fiind antrenor la bază, are momente în care nu realizează asta şi atunci s-a apucat să strige mai mult decât era cazul şi era şi prin minutul 20. Acolo ar fi trebuit să se abţină. Mai ales că eşti foarte aproape de jucători. Aici nu e acelaşi lucru. Era final de meci. Nu erau spectatori.

Am vorbit cu Edi (n.r. Iordănescu). Nu are nicio treabă, nu a resimţit nimic. Până la urmă, la asta se rezumă totul, dacă antrenorul principal simte că l-ai împiedicat în munca lui în vreun fel sau altul.

Mihai a stat de foarte multe ori... în primul rând, nu a mai plecat de la Mogoşoaia de câteva zile. Stă şi doarme acolo. La Budapesta au avut două-trei şedinţe de discuţii din astea de-ale lor, tactice, împreună. Dacă Edi nu a fost deranjat, înseamnă că ăla era spiritul.

Eu cred că stând atât de mult împreună ştiau foarte bine tot ce se întâmplă şi era un final de meci, tuturor ne venea sa strigăm. El (n.r. Stoichiţă) e un om emoţional, coleric, uneori nu se poate abţine, dar pentru mine e de felicitat. Adică 80 de minute, cu un stadion gol, unde se putea auzi orice, nu i-am auzit vocea tare în tribună, pentru mine asta e de felicitat”, a declarat Vochin, la Orange Sport.

Mai mult, Mihai Stoichiţă nu a fost la primul moment în care a dat indicaţii din tribune către un selecţioner de la reprezentativele României. Primul ”păţit” a fost Mirel Rădoi.

Afla mai multe despre: romaniaechipa nationalafrfmihai stoichitabelarus romaniaandrei vochinindicatii mihai stoichita 

viewscnt
Articole similare